Agresivnost

Agresivnost - Jesper Juul | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jesper Juul
DIMENZIJA
5,19 MB
IME DATOTEKE
Agresivnost.pdf
ISBN
1627161860694

OPIS

V tej knjigi nas Jesper Juul opozori na nov – in nevaren! – tabu, ki ga je ustvarila sodobna družba; to je agresivnost. Vse več otrok namreč doleti kazen, ker pokažejo jezo, frustracijo oziroma so »nasilni«, in s tem, je prepričan avtor, ogrožamo njihovo samospoštovanje in samozavest. Kajti agresija je nujna, trdi, in svoje prepričanje utemeljuje z eksistencialnimi in družbenimi vzroki za agresivna čustva, obenem pa nam pojasni, kako naj jih razumemo in obvladujemo. To je nujno ne le za zdrav razvoj otroka, temveč tudi za samopodobo v odrasli dobi.Priznani družinski terapevt Jesper Juul je tudi pri nas zelo znan in cenjen avtor knjig o vzgoji otrok. Njegova prva knjiga Kompetentni otrok je bila prevedena v 18 jezikov in velika uspešnica tudi pri nas.

in 4. letnikov +1: Ali obstaja šesti čut +15: Alkoholizem - 4 datoteke: Alkoholizem [01] +24: Alkoholizem [02] +12: Alkoholizem [03] +6 ... Telesna agresivnost, ki se izraža s pretepanjem, porivanjem, udarjanjem, metanjem stvari v druge, značilna za mlajše otroke, v predšolskem obdobju upada, hkrati pa od četrtega leta naprej narašča besedna agresivnost, ki se izraža s prepiranjem, zmerjanjem in kritiziiranjem drugih.

O priljubljenosti priznanega danskega družinskega terapevta priča cela vrsta njegovih tudi v slovenščino prevedenih knjig o vzgoji otrok (Kompetentni otrok, Družine z najstniki, Reci ne brez slabe vesti, Štiri vrednote, ki jih daste otroku za vse življenje …).Tokrat nas na svoj prepoznavni način opozarja na agresivnost - »nov in nevaren tabu« sodobne družbe. Agresivnost - 2 datoteki: Agresivnost [01] +10: Agresivnost [02] - predstavitev +14: Ali dekleta izbirajo partnerja na enak način kot fantje +123: Ali obstajajo razlike v učnih navadah med dijaki 1. in 4.

POVEZANE KNJIGE