Agresivnost

Agresivnost - Jesper Juul | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jesper Juul
DIMENZIJA
6,61 MB
IME DATOTEKE
Agresivnost.pdf
ISBN
4710391968482

OPIS

V tej knjigi nas Jesper Juul opozori na nov – in nevaren! – tabu, ki ga je ustvarila sodobna družba; to je agresivnost. Vse več otrok namreč doleti kazen, ker pokažejo jezo, frustracijo oziroma so »nasilni«, in s tem, je prepričan avtor, ogrožamo njihovo samospoštovanje in samozavest. Kajti agresija je nujna, trdi, in svoje prepričanje utemeljuje z eksistencialnimi in družbenimi vzroki za agresivna čustva, obenem pa nam pojasni, kako naj jih razumemo in obvladujemo. To je nujno ne le za zdrav razvoj otroka, temveč tudi za samopodobo v odrasli dobi.Priznani družinski terapevt Jesper Juul je tudi pri nas zelo znan in cenjen avtor knjig o vzgoji otrok. Njegova prva knjiga Kompetentni otrok je bila prevedena v 18 jezikov in velika uspešnica tudi pri nas.

Ekstremna oblika agresivnega vedenja je umor, vendar gre tudi pri tovrstnem dejanju za različne oblike. Impulzivni umor izhaja namreč predvsem iz situacije, v kateri je s strani morilca prisotna ekstremna jeza, ki je odgovor na določeno provokacijo ali celo grožnjo.

Kadar se nanaša na trenutno reakcijo, navadno uporabimo izraz agresija, medtem ko agresivnost pomeni trajno značilnost posameznika (Bučar-Ručman, 2004). Recenzija Bukla. O priljubljenosti priznanega danskega družinskega terapevta priča cela vrsta njegovih tudi v slovenščino prevedenih knjig o vzgoji otrok (Kompetentni otrok, Družine z najstniki, Reci ne brez slabe vesti, Štiri vrednote, ki jih daste otroku za vse življenje …).Tokrat nas na svoj prepoznavni način opozarja na agresivnost - »nov in nevaren tabu« sodobne družbe. Agresivnost - 2 datoteki: Agresivnost [01] +10: Agresivnost [02] - predstavitev +14: Ali dekleta izbirajo partnerja na enak način kot fantje +123: Ali obstajajo razlike v učnih navadah med dijaki 1.

POVEZANE KNJIGE