Portret srečnega človeka

Portret srečnega človeka - Erik Orsenna | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Erik Orsenna
DIMENZIJA
4,78 MB
IME DATOTEKE
Portret srečnega človeka.pdf
ISBN
1780682839574

OPIS

Oznaka »vrtnar«, ki v ljudski govorici označuje ljubitelja rastlin, človeka, ki ureja gredice in marljivo kosi travo, Le Nôtru danes ne ustreza. Krajinski arhitekt je gotovo ustreznejši naslov. Morda je res skrbno gojil podobo skromnega moža, kar mu med vrsticami malodane očita tudi Orsenna, a je bil vsekakor intelektualec in umetnik. Z igrami abstrakcije in perspektive je ustvaril vrtove, ki daleč presegajo današnji pomen vrtnarjenja. Versailles, ta na več kot tisoč hektarih raztezajoča se in v neskončnost segajoča navzočnost vodnih zrcal, tektonskih drevorednih potez in prefinjenih ornamentov, ni le vrhunec Le Nôtrovega opusa, temveč tudi evropske zakladnice vrtov.(iz spremne besede Ane Kučan)

BAVCON, Jože, RAVNJAK, Blanka, BAVCON, David.Cvetne formule rastlinskih družin v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani = Floral formulas of plant families in the University Botanic Gardens Ljubljana. V Kostanjevici razstavlja šest fotografij velikega formata, posnetih februarja 2015 v Versaillskem parku. Razstava spremlja izdajo knjige francoskega pisatelja Érika Orsennaja Portret srečnega človeka - André Le Nôtre 1613-1700, ki je opremljena s fotografijami Ane Kučan in je bila povod za razstavo. Izšla je pripoved o prijateljstvu med vrtnarjem, trdno stoječim na tleh, in kraljem, ki je segal po soncu.

septembra ob 19h, Galerija Božidarja Jakca, Lamutov likovni salon, Kostanjevica na Krki The Gallery of Božidar Jakac at Kostanjevica na Krki will be hosting the photo exhibition by landcape architect Ana Kučan "Struktura neskončnosti / L'espace infini" which is starting on the 24th of November at 9pm... Portret srečnega človeka André Le Nôtre (1613-1700) Erik Orsenna; prevod: Zoja Skušek Janez Gregorin - Igor Zagrenjen Celjska Mohorjeva družba, 2016, m. v., 412 str., 23,50 € Mednarodni likovni natečaj "Portret - jaz in ti, ti in jaz" V letošnjem šolskem letu smo sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Osnovne šole Dornberk s tremi portreti.

POVEZANE KNJIGE