Po poteh skozi čas

Po poteh skozi čas - Andreja Breznik | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Andreja Breznik
Po poteh skozi čas.pdf

Prvi poljudno pripravljen vodnik po trenutno vseh slovenskih arheoloških parkih ponuja 34 izletov na najzanimivejše cilje z urejenimi arheološkimi ostalinami in možnostjo organiziranega ogleda. Pri tem vam bo v pomoč več kot 200 nazornih fotografij s posameznih najdišč z orisi, opisi dostopa in zemljevidi. V vodniku so zajete tudi lokacije z obširnimi razlagami, ki predstavljajo arheološke spomenike iz kamene in kovinske dobe, rimskega in poznorimskega obdobja ter višinskih utrdb na območju Slovenije. Posebno poglavje opisuje ostaline rimskega obrambnega zidu Claustra Alpium Iuliarum.Andreja Breznik je leta 2003 diplomirala na Oddelku za arheologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2012 je doktorirala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani z naslovom Upravljanje arheološkega parka v RS s področja managementa neprofitnih organizacij in dediščinskega managementa. Ukvarja se s problemi upravljanja kulturnih spomenikov na prostem v RS ter možnostmi njihove vključitve v javno življenje in turizem, s poudarkom na uporabi spomenikov v obliki dejavnosti arheološkega parka.Od leta 2006 je zaposlena v Narodnem muzeju Slovenije kot kustosinja pedagoginja, kjer je uspešno in sistematično vpeljala programe za izbrane ciljne skupine. Od leta 2011 je tudi predavateljica na Visoki šoli za trajnostni turizem ERUDIO za predmet Management arheološke dediščine za turistično rabo.

"V lepem sončnem vremenu smo jih našteli tudi že 8000. Ta konec tedna napoved ni prav obetavna, a vseeno računamo, da se nas bo po Vertovčevih poteh podalo kakih 2000," pravi predsednik Društva Matija Vertovec Marijan Lozej. Zvodno - Tolsti vrh nad Celjsko kočo (skozi Suhi potok in čez smučišče) Izhodišče: Zvodno (300 m) Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2079°N / 15,2877°E.

Čas hoje: 1 h 30 min. Ime poti: skozi Bojanski graben: Čas hoje: 1 h 30 min: Zahtevnost: lahka označena pot: Zahtevnost smučanja: ni podatka: Višinska razlika: 480 m: Višinska razlika po poti: 500 m: Zemljevid: Celjska kotlina, 1:50000: Priporočena oprema (poletje): Priporočena oprema (zima): Prodam odlično ohranjeno zgodovinsko enciklopedijo Po poteh skozi čas: Vodnik po arheoloških parkih Slovenije. Cena ni zadnja.