Žižkovi vici

Žižkovi vici - Slavoj Žižek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavoj Žižek
DIMENZIJA
3,73 MB
IME DATOTEKE
Žižkovi vici.pdf
ISBN
7955147870795

OPIS

Žižkovi vici so zbirka šal, kot jih je navajal in interpretiral v svojih delih. Pogosto so prav vici bližnjica do filozofskega uvida, najsi gre za freudovske, vulgarne, ponarodele ali nekorektno vzhodnoevropske. Iz Žižkovih objavljenih del in še neobjavljenih rokopisov jih je prvi zbral norveški pesnik Audun Mortensen. Že obstoječe slovenske prevode je poiskal in priredil Stojan Pelko, ki je nove tudi prevedel. Avtor sam pa je posebej za slovensko izdajo dodal predgovor. Filozof Slavoj Žižek je eden najvplivnejših svetovnih mislecev, sinonim za provokativno in pronicljivo misel, ki motri in buri stanje svetovnega duha, sam pa se najraje predstavlja kot “heglovski komunist”. Napisal je več kot petdeset knjig, stotine člankov in sodeloval pri številnih filmih. Tudi o njem je bilo napisanih kar nekaj knjig, od stripov do kritičnih študij, in posnetih več filmov.

Iz Žižkovih objavljenih del in še neobjavljenih rokopisov jih je prvi zbral norveški pesnik Audun Mortensen. Žižkovi vici (ste že slišali tistega o Heglu in negaciji?), Slavoj Žižek, totaliteta, , Massachusets Institute of Technology, 2014) *Funkcijo ponovitve najbolje ponazarja star vic iz časov... Vici o živalih. Pijančevanje.

1 2. Naslednja stran ... Žižkovi vici so zbirka šal, kot jih je navajal in interpretiral v svojih delih.

POVEZANE KNJIGE