Žganja iz sadja in grozdja

Žganja iz sadja in grozdja - Zdenko Rajher | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Rajher
DIMENZIJA
4,64 MB
IME DATOTEKE
Žganja iz sadja in grozdja.pdf
ISBN
3627857587546

OPIS

DESTILACIJA IN DESTILATI – ŽGANJA ALI ŽGAN(J)ICE – MEŠANE PIJAČE Z ŽGANJIKnjiga Žganja iz sadja in grozdja Zdenka Rajherja odlično podaja tehnološka spoznanja s tega področja; na svoj račun bodo prišli vsi, ki si poleg osnovnih znanj želijo poglobljenega uvida v tehnologijo destilatov iz sadja in grozdja. - Mag. Janez Valdhuber

Grozdje naj ne bo v neposrednem stiku z vodo, shranite ga neopranega, kajti odvečna vlaga bo skrajšala rok trajanja (grozdje operite šele pred uporabo, splaknite ga s hladno vodo). Žganje iz grozdja Rumeni muškat. Žganje pridelano iz svežih tropin rumenega muškata, fermentirano takoj po prešanju.

žganje imenujemo skupino alkoholnih pijač, ki jih pridobivajo z vrenjem in nato destiliranjem ( žganjekuha ). Glede na osnovno surovino ločimo: vinska žganja: iz vina ( vinjak) in iz ostankov grozdja ( tropinovec ); iz sladkornega trsa ( rum ); iz žita ( viski ); iz sadja ( slivovka, viljamovka ...); Druga sorta je grozdje in žganje.

POVEZANE KNJIGE