Vafljevi srčki

Vafljevi srčki - Maria Parr | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maria Parr
DIMENZIJA
9,17 MB
IME DATOTEKE
Vafljevi srčki.pdf
ISBN
6896682556029

OPIS

Vse sorte se ti zgodi, če imaš tako sosedo in najboljšo prijateljico, kot je Lena, ampak tu pa tam vseeno pomislim, da imam najraje običajne dneve.Lena je navihana deklica, namazana z vsemi žavbami. Vsak nov dan je zanjo ena sama pustolovščina. Njen sosed Trile jo ima za najboljšo prijateljico, kljub temu da ga kar naprej spravlja v težave. Pred njima je dolgo poletje, ki obeta obilo zabave, a prinaša tudi težke trenutke, ki pa jih glavna junakinja premaga z veliko modrostjo.Vafljevi srčki so prvenec priljubljene in večkrat nagrajene norveške avtorice Marie Parr (1981), ki ji pravijo tudi Astrid Lindgren mlajše generacije. Slovenski otroci so njeno Tonjo iz Hudega brega že vzeli za svojo. Za Vafljeve srčke je avtorica prejela več nagrad, med drugimi nizozemsko Zilveren Griffel in francosko Prix Sorcie`res. Knjiga je prevedena v skoraj dvajset jezikov, na Norveškem je po njej posneta televizijska serija. Slovensko izdajo v imenitnem prevodu Darka Čudna dopolnjujejo ilustracije Jureta Engelsbergerja.

Za Vafljeve srčke je avtorica prejela več nagrad, med drugimi nizozemsko Zilveren Griffel in francosko Prix Sorcie`res. Vafljevi srčki. Maria Parr.

Zelo je žalosten in komaj razume, kaj se je zgodilo. Kako se njuno prijateljstvo v zalivu Rabita Matilda razvije in zakaj so pri tem pomembni srčki, si oglej v navihani otroški nadaljevanki Vafljevi srčki! Drugim otrokom iz zaliva Razbita Matilda se zdi prijateljstvo Trileja in Lene nenavadno. Punce in fantje se namreč ne bi smeli igrati skupaj.

POVEZANE KNJIGE