Umetnost življenja

Umetnost življenja - Cesare Pavese | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cesare Pavese
DIMENZIJA
10,29 MB
IME DATOTEKE
Umetnost življenja.pdf
ISBN
7601437400935

OPIS

Umetnost življenja je Pavesejev intimni dnevnik. Pisal ga je zadnjih penajst let svojega življenja, od konfinacije v zaporu na jugu Italije, do svoje tragične smrti v Torinu. Dnevnik, za katerega je sam izrazil željo, da se nekoč objavi, prinaša favstovske introspekcije v temačna čustvena stanja in razočaranja, pa tudi v zanos zaljubljenosti in navdušenje nad lastnimi dosežki. V slogovno raznolikih, a dovršenih zapisih najdemo pronicljive refleksije umetnosti, prepredene s citati iz svetovne literature, in dragocene medklice k lastni ustvarjalnosti. Kakor v njegovih delih, je tudi v dnevniku mogoče opaziti navdušenje nad divjim, surovim in spontanim, ki jih je Pavese odkrival v vseskozi povzdigovanem času otroštva.

Skrij Poglej več. Deli: Količina-1 + 19,95 € Predviden rok dobave: 3 - 5 dni ... Umetnost življenja leži u sadašnjem trenutku." Raspored turneje | Video zapisi.

V zadnjih desetletjih se je na številnih področjih zgodila revolucija mišljenja. V znanosti, politiki, ekonomiji, medicini in na mnogih drugih področjih so spoznali, da je svet veliko preveč zapleten, da bi ga lahko dojeli z eno veliko idejo ali peščico principov. Zgodnja krščanska umetnost vsebuje številne pripovedne prizore, zbrane na sarkofagih in slikah v Rimskih katakombah.Čudeži so zelo pogosto prikazani, vendar je Križanje odsotno vse do 5.

POVEZANE KNJIGE