Ljubezenski roman

Ljubezenski roman - Ivana Sajko | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivana Sajko
DIMENZIJA
12,57 MB
IME DATOTEKE
Ljubezenski roman.pdf
ISBN
6134715995309

OPIS

Ljubezenski roman ni (zgolj) ljubezenski roman, ampak tudi in morda predvsem generacijski roman. »Pisati sem ga začela tako rekoč iz nič,« pravi pisateljica. »Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj. Pet kar najbolj odprtih motivov in nešteto možnosti, ki jih odpirajo.« Ženska in moški sta mlad par z otrokom in najemniškim stanovanjem, igralka in pisatelj z visoko izobrazbo in brez zaposlitve, ›tukaj in zdaj‹ pa je od tranzicije razdejana Hrvaška, kjer peščica bogatih ne razume množice lačnih; situacija, skratka, ki je dobro znana tudi pri nas. Toda subtilen in natančen prerez družbenega trenutka, ki se večkrat zazdi brezupen, se vendarle izteče v tisto, kar vedno in povsod ponuja smisel in upanje – ljubezen.

Utemeljitelj te zvrsti v Sloveniji je Silvester Vogrinec, njegov najbolj značilni roman je Karate bojevnik : Beli galeb. Plamen in cvet je bil revolucionaren epsko zgodovinski ljubezenski roman z veliko strasti in dejanskimi prizori seksa . Podrl je vse rekorde.

»Pisati sem ga začela tako rekoč iz nič,« pravi pisateljica. »Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj.

POVEZANE KNJIGE