Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn

Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn - Dominik Kacin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dominik Kacin
DIMENZIJA
4,39 MB
IME DATOTEKE
Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn.pdf
ISBN
4314501962226

OPIS

Za zbirko Naše korenine je ugledna zgodovinarka dr. Milica Kacin Wohinz pripravila za objavo vrsto spisov svojega očeta Dominika, ki je med prvo svetovno vojno pisal vojaški in bolniški dnevnik, nato pa doživel italijanske zapore in konfinacijo ter nemško deportacijo v Mauthausen. Vse to je opisal v spominih in v pismih, ki jih je pošiljal domov na Cerkljansko, kjer so se medtem družinski člani, hčerke in žena soočali z grozotami medvojnega in vojnega časa. Knjiga, gre za 26. v nizu zbirke Naše korenine, krepko presega razsežnost družinske kronike, saj je Dominik Kacin pozoren opisovalec razmer, ki jim je bil priča, in kritičen duh dogajanja, a z veliko mero zaupanja v božjo previdnost. Knjiga je tudi bogato opremljena s fotografskimi dokumenti.

Že za časa življenja so ga mnogi imeli za svetnika. Bil je velik molivec in neutruden spovednik.

110; Duh iz omare 246; Duhoviti dirigenti 109; Dvanajst kratkočasnih zgodbic 219; Dvorišče indumbe 16; Eddie the Eagle 121; Energijski preskok 19 Čeprav je šola dveh svetovnih vojn imela tako visoko ceno številnih življenj, mir ni nikoli zagotovljen. Vojno lahko prepreči le zelo dosledno spoštovanje človekovih pravic in dostojanstva slehernega človeka, je na Sveti Gori nad Novo Gorico, kjer je vodil somaševanje ob 90.

POVEZANE KNJIGE