Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn

Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn - Dominik Kacin | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dominik Kacin
DIMENZIJA
7,77 MB
IME DATOTEKE
Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn.pdf
ISBN
8986480782211

OPIS

Za zbirko Naše korenine je ugledna zgodovinarka dr. Milica Kacin Wohinz pripravila za objavo vrsto spisov svojega očeta Dominika, ki je med prvo svetovno vojno pisal vojaški in bolniški dnevnik, nato pa doživel italijanske zapore in konfinacijo ter nemško deportacijo v Mauthausen. Vse to je opisal v spominih in v pismih, ki jih je pošiljal domov na Cerkljansko, kjer so se medtem družinski člani, hčerke in žena soočali z grozotami medvojnega in vojnega časa. Knjiga, gre za 26. v nizu zbirke Naše korenine, krepko presega razsežnost družinske kronike, saj je Dominik Kacin pozoren opisovalec razmer, ki jim je bil priča, in kritičen duh dogajanja, a z veliko mero zaupanja v božjo previdnost. Knjiga je tudi bogato opremljena s fotografskimi dokumenti.

Milica Kacin Wohinz je za objavo pripravila in uredila vrsto spisov svojega očeta Dominika, ki je med prvo svetovno vojno pisal vojaški in bolniški dnevnik, doživel italijanske zapore in konfinacijo ter nemško deportacijo v Mauthausen. Strani: 240. Format: 165 mm x 240 mm, trda vezava.

- 237 str. - (Naše korenine ; 26) ISBN 978-88-96632-62-8 K B10715 COBISS.SI-ID 9269740.

POVEZANE KNJIGE