Življenjska izbira

Življenjska izbira - Jelena Sikirić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jelena Sikirić
DIMENZIJA
8,98 MB
IME DATOTEKE
Življenjska izbira.pdf
ISBN
3311138062134

OPIS

“Zdi se, da usoda vsakokrat na koncu ene etape in na začetku nove želi, da znova določimo, kaj je za nas v življenju pomembno, kaj je za nas najsvetejše. S svojimi izvirnimi preverjanji in preizkušnjami v trenutkih izbire jasno pokaže, da ne zadostuje le namera, temveč se je treba vedno znova boriti za to, kar imamo radi in v kar verjamemo.”“Ne obstajajo različne izbire. V življenju dejansko obstaja samo ena velika, edina in celovita izbira. Ljubljeno delo, ljubljena oseba, družina, pravi prijatelji, pogled na svet in zanimanja – to niso različne poti, ki bi si med sabo nasprotovale. Vse te poti so samo del ene in iste Poti, ki so jih nekoč imenovali smoter življenja.”

Življenjska doba lesenih teras iz kakovostnih vrst lesa je 15, 20 ali celo 25 let, zato je dobro premisliti, za katero vrsto lesa se boste odločili, kako izkušeni mojstri vam bodo oblogo izdelali in kako boste zanjo skrbeli. Za dolgoročno upravljanje svojega premoženja je pametno izbrati naložbeno življenjsko zavarovanje, pri katerem se zavarujemo za primer smrti, del zavarovanja pa se giblje sorazmerno z gibanjem določenih vrednostnih papirjev oziroma naložbenih portfeljev. Boris Dežulović: Sofijina izbira Pred nekaj dnevi sem prebral zanimiv tekst direktorja Observatorija za etiko in umetno inteligenco pariškega Inštituta Sapiens, filozofa umetne inteligence Emmanuela R. Goffija, nekaj podobnega memorandumu za manifest o univerzalnem etičnem kodeksu umetne inteligence. V okviru Informative, ki je letos potekala on-line, je Teološka fakulteta v petek, 22.

Stari filozofi so govorili, da velike ljubezni ni mogoče prebuditi na ukaz, ni je mogoče načrtovati, zahtevati kot nagrado, kupiti ali prodati. Življenjska izbira vsebuje izbor člankov, ki so življenjski, psihološko obarvani in napisani na poljuden način, imajo veliko filozofsko globino. Stari filozofi so govorili, da velike ljubezni ni mogoče prebuditi na ukaz, ni je mogoče načrtovati, zahtevati kot nagrado, kupiti ali prodati.

POVEZANE KNJIGE