Uvod v muzikologijo

Uvod v muzikologijo - Matjaž Barbo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Matjaž Barbo
Uvod v muzikologijo.pdf

Avtor se v knjigi posveča predstavitvi muzikologije znotraj širšega razumevanja glasbe v kontekstu splošnejših kulturnozgodovinskih premis in dilem glasbene prakse tako nekdaj kot danes. Prav zato je učbenik lahko privlačen tudi za širši humanistično razgledan bralski krog in za vsakega glasbenika, ki se posveča glasbeni praksi.Matjaž Barbo (1965) je študiral muzikologijo na FF UL, kjer je leta 1997 doktoriral s tezo Pro musica viva: Prispevek k slovenski moderni po drugi svetovni vojni. Zaposlen je na Oddelku za muzikologijo FF UL, od leta 2010 kot redni profesor. S predavanji je gostoval na univerzah v Leipzigu, Brnu, Gradcu in Salzburgu. Več kot desetletje je bil urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne znanstvene projekte. Bil je predsednik Slovenskega muzikološkega društva in je predstojnik Oddelka za muzikologijo FF UL.

Prav zato je učbenik lahko privlačen tudi za širši humanistično razgledan bralski krog in za vsakega ... UVOD MUZIK ISBN 978-961-237-864-6. Učbenik, ki želi predstaviti muzikologijo, se mora najprej soočiti z njenim definiranjem in sistematiziranjem v okviru sodobnega sistema znanosti. Uvod v muzikologijo.

Več kot desetletje je bil glavni urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik / Musicological Annual, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne ... BARBO:UVOD V MUZIKOLOGIJO . Glasbena spletna trgovina Hartman.