Uvod v muzikologijo

Uvod v muzikologijo - Matjaž Barbo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Barbo
DIMENZIJA
4,46 MB
IME DATOTEKE
Uvod v muzikologijo.pdf
ISBN
5892385320385

OPIS

Avtor se v knjigi posveča predstavitvi muzikologije znotraj širšega razumevanja glasbe v kontekstu splošnejših kulturnozgodovinskih premis in dilem glasbene prakse tako nekdaj kot danes. Prav zato je učbenik lahko privlačen tudi za širši humanistično razgledan bralski krog in za vsakega glasbenika, ki se posveča glasbeni praksi.Matjaž Barbo (1965) je študiral muzikologijo na FF UL, kjer je leta 1997 doktoriral s tezo Pro musica viva: Prispevek k slovenski moderni po drugi svetovni vojni. Zaposlen je na Oddelku za muzikologijo FF UL, od leta 2010 kot redni profesor. S predavanji je gostoval na univerzah v Leipzigu, Brnu, Gradcu in Salzburgu. Več kot desetletje je bil urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne znanstvene projekte. Bil je predsednik Slovenskega muzikološkega društva in je predstojnik Oddelka za muzikologijo FF UL.

Pettan Svanibor Hubert Vsebina • Zgodovinski pregled razvoja etnomuzikologije. Uvod v muzikologijo 30 30 3 Uvod v etnomuzikologijo 30 30 3 Zgodovina glasbe 1 30 30 6 Glasbena akustika 30 2 Izbirni predmeti 10 Izbirni predmet 1 3 Edicijske tehnike 1-2* 30 3 Glasba in gib 60 3 Igranje partitur 1 30 3 Glasbeno-praktični izbirni predmet 1 2 Glasbena praksa: Instrumentalna skupina 1-4* 30 2 ... ELINKS.SI - e-publikacije z zapisi v COBIB.SI Drugi informacijski viri. JCR - faktor vpliva serijskih publikacij iz Journal Citation Reports SNIP - faktor vpliva serijskih publikacij iz Source Normalized Impact per Paper SICRIS ‒ informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji ...

prof Eva D. Bahovec sporoča, da potekajo predavanja UVOD V PSIHANALIZO ob četrtkih od 12.10 do 13.50 na naslednji povezavi za zoom: https://us02web.zoom.us/j ... Predavanja pri prof.

POVEZANE KNJIGE