Klementov padec

Klementov padec - Drago Jančar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
4,23 MB
IME DATOTEKE
Klementov padec.pdf
ISBN
4012360221132

OPIS

Halštat Klementov padec je drama slovenskega avtorja Draga Jančarja o Klementu Jugu, njegovi filozofiji in smrti, ki je bila prvič uprizorjena leta 1988 v MGL, drugič in zadnjič pa leta 2005 v Gledališču Koper. 3 odnosi. Drago Jančar (mu pristojijo brki, kaj), naš plodovit pisatelj, romanopisni zastavonoša, dramatik in esejist je bil leta 1987, ko je spisal dramo Klementov padec, življenjepisno igro o Klemenetu Jugu, doktorju filozofije in planincu, star 39 let.Tako sodi delo na konec njegovega zgodnjega opusa. O Klementu Jugu je sicer kar nekaj zapisov, vendar številni, vključno z dramo Draga Jančarja ­Klementov padec, bolj potencirajo­ Jugovo misterioznost, kot jo skušajo­ razložiti oziroma osvetliti z različnih zornih kotov.

1 plakat, 69 x 98 cm. Vsebina. Mit se ponovno obuja, saj so v letu 2006 znova uprizorili dramo Draga Jančarja Klementov padec, v NUK-u je bila postavljena razstava, pripravljajo se nove študije.

POVEZANE KNJIGE