Animal triste

Animal triste - Monika Maron | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Monika Maron
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Animal triste.pdf
ISBN
4557230273581

OPIS

Animal triste (1996) je roman, ki sodi med klasična dela sodobne nemške literature in je doslej največkrat ponatisnjeni roman pisateljice in esejistke Monike Maron (1941), dobitnice vrste uglednih priznanj (mdr. Deutscher Nationalpreis).Neimenovana pripovedovalka, ki zase ne ve več natanko, koliko je stara, obnavlja ljubezensko zgodbo, ki naj bi pred leti usodno posegla v njeno življenje. Ona kot paleontologinja v muzeju varuje brahiozavra, on, Franz, pa je poročen in preučuje mravlje medičarice.Že takrat sem se spraševala, ali je bilo naključje, da sta Franzevo in moje zanimanje za živalski svet pripadali tako različnim vrstam, moje izumrlim samotarjem, Franzevo pa drobnim mravljam, ki kot posamezni primerki niso zmožne življenja in popoln organizem tvorijo šele kot ljudstvo.Njuna ljubezen se spreminja skupaj z državo in časom, v katerem živita, zato je ključni del te zgodbe tudi zgodovina: druga svetovna vojna, prva povojna leta v Nemčiji, vsakdanjik v vzhodnonemški diktaturi ter padec berlinskega zidu.

Animal triste. Ljubljana, Cankarjeva založba, 2016.

Prevod: Jaša Drnovšek Žanr: družbeni roman Narodnost: nemška književnost ... In the shadow of the dinosaur. Maron opens up the world of emotions in Animal Triste.It's 1990 and the protagonist is an East Berlin-based paleontologist who works in the Museum of Natural History. Animal triste is a piece about the human condition, the place mankind lays claim to, even though he is just another "sad little animal".

POVEZANE KNJIGE