Saturnovi prstani

Saturnovi prstani - Winfried Georg Sebald | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Winfried Georg Sebald
DIMENZIJA
9,41 MB
IME DATOTEKE
Saturnovi prstani.pdf
ISBN
5506148722679

OPIS

Saturnovi prstani so navidezni potopis, ki opisuje pisateljevo potovanje po podeželju v okolici Suffolka in Norfolka na angleški vzhodni obali. A bolj kot sprehod po slikovitih poteh je to pisanje neumorna, skorajda obsesivna hoja po pripovedovalčevih notranjih pokrajinah, v preteklost, po sledeh v spomin zapisanih zgodb in prigod. Melanholična pripoved nas po obisku viktorijanskih gradov, obiskovanju propadajočih podeželskih dvorcev popelje v odkrivanje nenavadnih zgodb, v življenje Josepha Conrada, v ljubezensko zgodbo vikonta de Chateaubrianda in po sledeh evropske svilne poti na Kitajsko ... Ob tem pa z jasnim in natančnim jezikom tenkočutno dokumentira tudi tihe katastrofe, ki so jih prinesli brezobzirni človeški posegi v te odmaknjene kraje.

Otroški in mladinski / Risanka, Ostalo Saturnovi obroči so kot obroč, ki ga ima mali Timotej. S prijateljem morskim levom rada skačeta skozenj.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Sebald, Winfried Georg (avtor) Šarotar, Dušan (avtor dodatnega besedila) Vevar, Štefan (prevajalec) Vir.

POVEZANE KNJIGE