Nezvesti oče

Nezvesti oče - Antonio Scurati | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antonio Scurati
DIMENZIJA
7,65 MB
IME DATOTEKE
Nezvesti oče.pdf
ISBN
9292098159503

OPIS

Zdaj me je sram to priznati, toda v življenju moškega otrok ne obstaja, dokler ne pride na svet. Oče se rodi skupaj z njim. Če sploh.Antonio Scurati (1969) je bil s svojim romanom Nezvesti oče (2013), za katerega si je italijanska literarna kritika edina, da gre za vrhunsko pisanje o čustvovanju neke generacije, v najožjem izboru za prestižno literarno nagrado strega. To je zgodba o moškem, ki se na pragu štiridesetih sreča z očetovstvom. Pričakovanje in rojstvo hčerke zareže v njegov odnos z ženo, porodi pa se nov odnos oče – otrok. Pod drobnogledom sledimo njegovemu doživljanju očetovstva, ki je polno ganljive samoironije.»Moja knjiga ima v resnici malo skupnega z zakonsko nezvestobo. Gre za nezvestobo očeta otroku, za nesposobnost moškega, da bi ostal zvest arhetipu očeta. Biti oče v naši tradiciji pomeni perpetuirati tradicijo. Oče predstavlja tradicijo. Oče je tisti, ki naj bi bil sposoben podedovati svet in ga v dedovanje prepustiti svojim otrokom. Oče je člen, prstan v dolgi verigi. Danes je ta veriga pretrgana – očetje so izgubljeni.«- Antonio Scurati

Oče spet fiksa, toda nekako spravi spet denar skupaj in mu ga da.Pa prijoka čez čas hčerka k očetu: "Fotr, noseča sem!" ... Na praznovanje hčerkinega rojstnega dne prišel tudi nezvesti oče. Los Angeles, 15.04.2019, 11:48 | Posodobljeno pred enim letom Simpozij ob 130.

Slovenski knjižni sejem, Država v fokusu: Italija Literarni pogovor ob izidu romana Nezvesti oče (Mladinska knjiga, 2016), ki je Scuratijeva mednarodna uspešnica, povezuje Patricija Maličev . Antonio Scurati (1969) je bil s svojim zadnjim romanom Nezvesti oče (2013), za katerega si je italijanska literarna kritika edina, da gre za vrhunsko pisanje o čustvovanju neke generacije, v ... Antonio Scurati je s svojim avtobiografskim romanom Nezvesti oče (Mladinska knjiga, prevod Janko Petrovec) zbudil veliko pozornosti v svoji domovini Italiji, tudi jeze, predvsem s strani žensk.

POVEZANE KNJIGE