Korenčkov palček

Korenčkov palček - Svetlana Makarovič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
4,6 MB
IME DATOTEKE
Korenčkov palček.pdf
ISBN
3267301185115

OPIS

Korenčkov palček in siva Sapramiška sta najboljša prijatelja. Vsaj do tistega dne, ko njuno sožitje zmoti hud prepir. V jezi se Korenčkov palček odloči, da bo šel po svetu. Sreča zanimiva bitja, med njimi belouško, kukavico, Palčka Praprotnika in njegovo Črnomiško. Svet se mu zdi nadvse zabaven in privlačen, a vseeno mu nekaj manjka.

Sapramiška, kača Jarmila, kukavec in ostala bitja predstavljalo like odraslih ljudi, ki imajo le stransko vlogo. Korenček pokaže svojo trmo in jezo in se sam junaško odpravi v širni svet, potem ko se s Sapramiško ... Korenčkov palček in siva Sapramiška sta najboljša prijatelja.

Botra jesen je prosila otroke, naj ji pomagajo razvrstiti plodove. Korenčkov palček predstavlja sodobnega otroka in skozi celotno zgodbo kaže vse njegove lastnosti. Sapramiška, kača Jarmila, kukavec in ostala bitja predstavljalo odrasle ljudi, ki imajo le stransko vlogo.

POVEZANE KNJIGE