Hvaležnost

Hvaležnost - Oliver Sacks | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oliver Sacks
DIMENZIJA
4,69 MB
IME DATOTEKE
Hvaležnost.pdf
ISBN
2226320391633

OPIS

Sloviti ameriški nevrolog Oliver Sacks je kmalu po tistem, ko je končal zadnjo različico spominov V pogonu (On the Move, 2015), izvedel, da je neozdravljivo bolan. Začel je pisati eseje, v njih pa ubesedil veliko hvaležnost za življenje, ki ga je dobro preživel, in se obenem soočil s smrtjo. Hvaležnost (Gratitude, 2015), zbirko esejev o življenju, bolezni, smrti in smislu, sta po njegovi smrti uredila njegov partner Bill Hayes ter dolgoletna prijateljica in asistentka Kate Edgar. Sacks se s smrtjo sooča neposredno, s pogumno radovednostjo in jasnostjo, obenem pa z modrostjo meri življenje in lušči njegov smisel: »Nenadoma mi je jasno, na kaj se moram osredotočiti in v kateri luči. Nimam več časa za nebistveno. Osredotočiti se moram nase, na svoje delo in prijatelje. Zvečer ne bom več gledal poročil. Le zakaj naj bi še naprej premleval politična vprašanja ali modroval o globalnem segrevanju.«

»Bodite hvaležni,« je napisal apostol Pavel, in je v tem dal tudi sam dober zgled. Bogu se je na primer nenehno zahvaljeval za to, da so se drugi pozitivno odzvali na sporočilo, ki jim ga je oznanjeval.

In hvaležen človek je tisti človek, ki se zaveda izkazane dobrote življenja in to tudi pokaže, pokaže čustvo zadovoljstva in občutke uspeha. In […] Sveto pismo nas spodbuja, naj razvijamo hvaležnost.

POVEZANE KNJIGE