Žogica Nogica

Žogica Nogica - Jan Malík | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jan Malík
DIMENZIJA
6,10 MB
IME DATOTEKE
Žogica Nogica.pdf
ISBN
7162799894162

OPIS

Pravljico Žogica Nogica marsikateri otrok pozna zaradi knjižnih izdaj, lutkovne igre Žogica Marogica ali pa zaradi kasete Žogica Nogica, ki je prvič izšla leta 1978. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je bila prvič uprizorjena leta 1951, do zdaj so odigrali že več kot 1100 predstav.Zdaj je ta slikaniška klasika skupaj z zgoščenko spet med nami z novimi ilustracijami Petra Škerla, ki je eden najboljših slovenskih likovnih ustvarjalcev v zadnjem desetletju.

Izvedena je bila več kot 550-krat. Babica in Dedek že dolgo živita sama in si močno želita punčko ali fantka, ki bi z njima živel na stara leta.

Zato je še kako prav, da jo po dolgem času slišimo še enkrat. Žogica Marogica je bila ena izmed najbolj priljubljenih predstav LGM vse od njene prve uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila več kot 550-krat.

POVEZANE KNJIGE