V pogonu

V pogonu - Oliver Sacks | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oliver Sacks
DIMENZIJA
12,19 MB
IME DATOTEKE
V pogonu.pdf
ISBN
7170873381953

OPIS

Ko je bil Oliver Sacks star dvanajst let, mu je učitelj napovedal, da bo še daleč prišel, kadar ne bo šel predaleč. In res je bilo pogosto tako – njegova avtobiografija se začne energično, z mladostniško obsedenostjo z motorji in hitrostjo ter se nadaljuje v enako vznemirljivi maniri. Sacks piše o svojih izkušnjah mladega nevrologa, najprej v Kaliforniji v zgodnjih šestdesetih letih, ko se je boril z odvisnostjo od mamil, nato v zaprtem oddelku bolnišnice v New Yorku, kjer je odkril davno pozabljeno bolezen in se začel ukvarjati z najbolj nenavadnimi možganskimi okvarami. Iskreno in s humorjem pripoveduje o svojih strasteh, fizičnih in umskih, od dviganja uteži in plavanja do raziskovanja človeških možganov; o ljubezni do naravoslovnih ved, do literature in glasbe. Spregovori o materi, ki ni mogla sprejeti njegove spolne usmerjenosti, o 35 letih življenja brez spolnosti, o starših in svojih občutjih krivde, ker jih je zapustil, in bratu Michaelu, ki je imel shizofrenijo, pa tudi o mnogih umetnikih in znanstvenikih, ki so vplivali nanj – od Thoma Gunna do W. H. Audna. V pogonu je zgodba o nekonvencionalnem zdravniku in pisatelju, možu, ki je dognal nešteto dejstev o človeških možganih, o nekem življenju, ki je bilo polno, ustvarjalno in prežeto z nenehnim vitalizmom. Avtobiografija je v ZDA izšla 1. maja 2015, štiri mesece pozneje, 30. avgusta, je Oliver Sacks umrl za rakom.

Motor, reduktor in nadzorna elektronika pete generacije pogona eDrive so nameščeni med zadnjimi kolesi in motor poganja le njiju. Njegov izkoristek je do 93 odstotkov, zmore pa 400 njutonmetrov stalnih 80 kilovatov in kratkotrajnih 210, kar je dovolj za pospešek z mesta do 100 v 6,8 sekunde; največja ... Epic Games je včeraj prikazal delovanje orodja MetaHuman Creator, ki bo v igrah, ustvarjenih v pogonu Unreal Engine, odpravilo ravno to težavo, ki naj bi mučila veliko razvijalcev.

maja 2015, štiri mesece pozneje, 30. avgusta, je Oliver Sacks umrl za rakom. V pogonu : neko življenje.

POVEZANE KNJIGE