Narava spremembe v jainistični filozofiji

Narava spremembe v jainistični filozofiji - Ana Bajželj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Bajželj
DIMENZIJA
8,88 MB
IME DATOTEKE
Narava spremembe v jainistični filozofiji.pdf
ISBN
6689799742919

OPIS

Jainistično pojmovanje spremembe zavzema posebno mesto v indijskem filozofskem prostoru, saj sta v sistemu dinamičnega realaizma, ki ga je jainizem predlagal, elementa stalnosti in spremembe oba sprejeta za resnična, in še več, njuno razmerje je prepoznano kot priredno in ne podredno. Z drugimi besedami, element stalnosti in element spremembe sta v jainistični ontološki shemi usklajena in razumljena kot enakovredna.

Raziskava temelji na empiričnem korpusnem pristopu analize jezika s pomočjo številčnih korpusov in orodja za analizo in prikaz jezikovnih podatkov, ki ga avtorica ustvarja in prilagaja za potrebe raziskave. naslov dr. disertacije: Narava spremembe v jainistični filozofiji mentorica: prof.

Narava_spremembe_v_jaonisticni_filozofiji_FINAL.indd 1. 12.10.2016 11:47:34 Narava spremembe v jainistični filozofiji Avtor: Ana Bajželj Leto izida: 2016 Št.

POVEZANE KNJIGE