Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - Darko Suvin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darko Suvin
DIMENZIJA
4,42 MB
IME DATOTEKE
Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma.pdf
ISBN
9416861845773

OPIS

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja. Vsa besedila je prevedla dr. Seta Knop, spremno besedo h knjigi pa je prispeval gledališki teoretik in predavatelj zgodovine gledališča na ljubljanski AGRFT dr. Aldo Milohnić.

letnik, soizdajateljica Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, 2016 Razprave dopolnjuje še kvartet recenzij knjig Darka Suvina (Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma), Andreja Zavrla (Christopher Marlowe, kanonični odpadnik), Gašperja Trohe (Ujetniki svobode: slovenska dramatika in družba med letoma 1943-1990) in Experiencing Liveness in Contemporary Performance. Interdisciplinary Perspectives (ur. V Indoktrini bomo prisluhnili predavanju Darka Suvina z naslovom Samoupravljanje v SFRJ in nauki o plebejski samovladi, ki ga je 4.

2 (2015): 196-200. Zorica Djergović-Joksimović. »Mann muss so radikal sein, wie die Wirklichkeit.« Pred kratkim je pri založbi MGL izšla knjiga Darka Suvina z naslovom Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma, kjer so zbrani izredno zanimivi in pomembni eseji o enem najbolj vplivnih misle ... Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor Suvinovih teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku.

POVEZANE KNJIGE