Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - Darko Suvin | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darko Suvin
DIMENZIJA
7,31 MB
IME DATOTEKE
Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma.pdf
ISBN
8286577130469

OPIS

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja. Vsa besedila je prevedla dr. Seta Knop, spremno besedo h knjigi pa je prispeval gledališki teoretik in predavatelj zgodovine gledališča na ljubljanski AGRFT dr. Aldo Milohnić.

Filozof in komparativist Suvin je zaslužni profesor Univerze McGill v Kanadi, v svojem znantvenem ustvarjanju se posveča predvsem znanstveni fantastiki, " KNJIGE --Dva vida dramaturgije, eseji o teatru.Zagreb: razlog, 1964. 183 str.--Od Lukijana do Lunjika, povijesni pregled i antologija SF.Zagreb: Epoha, 1965.

Bio je glavni urednik 2 naučna časopisa, objavio 25 naslova, od kojih su neki prevedene na 6 jezika, i oko 600 članaka o komparativnoj ... Pred dnevi je v Knjižnici Mestnega gledališča ljubljanskega izšel izbor teatroloških študij Darka Suvina z naslovom Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma. »Kdor se kakor koli ukvarja z gledališčem, dramatiko, Brechtom, znanstveno fantastiko, politično epistemologijo ali pa teorijo fašizma, ve, kdo je Suvin,« je ob predstavitvi knjige menil njen urednik in avtor ... Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertolu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina.

POVEZANE KNJIGE