Z jezikom na poti med Idrijskim in Ljubljano

Z jezikom na poti med Idrijskim in Ljubljano - Maja Bitenc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maja Bitenc
DIMENZIJA
10,7 MB
IME DATOTEKE
Z jezikom na poti med Idrijskim in Ljubljano.pdf
ISBN
5634287449256

OPIS

Monografija predstavlja študijo primerov, pri kateri se metodološko prepletata kvantitativna analiza govora ter kvalitativna analiza podatkov iz sociolingvističnih intervjujev in etnografske študije jezikovnega obnašanja preko opazovanja z udeležbo. Obravnava pet geografsko mobilnih informantov, ki se dnevno ali tedensko vozijo z Idrijskega v Ljubljano v šolo oz. službo, in se posveča variantnosti govorjenega jezika in družbenemu pomenu jezikovnih izbir. Te teme se pri slovenščini, za katero je značilna visoka stopnja zemljepisne raznolikosti z različno stopnjo medsebojne razumljivosti in prestiža posameznih varietet, zlasti v današnjem času, ko je geografska mobilnost vse pogostejši pojav, zdijo zelo relevantne. Monografija se osredotoča na avtentično jezikovno prakso, različne strategije govornega obnašanja ter aktualna sociopsihološka vprašanja o povezavi med jezikom in identiteto, o jezikovnih stališčih in izkušnjah z rabo različnih varietet v različnih okoljih. (iz Uvoda)

september 2017 od 18:00 do 19:30. Vabimo vas na predstavitev knjige dr.

Se to kako odraža na slogu pisanja? To se lahko odraža na jeziku tistih, ki razen preprostega jezika sporočil ne uporabljajo nobenega drugega jezika. Z jezikom na poti med Idrijskim in Ljubljano Avtor: Maja Bitenc 2016 mehka vezava / 362 str. ISBN:978-961-237-833-2 - Redna cena: 19,90 € Znižana cena: 15,00 € kupi Prelistaj.

POVEZANE KNJIGE