Gola Indija: potepuhov dnevnik

Gola Indija: potepuhov dnevnik - Alexandre Bergamini | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alexandre Bergamini
DIMENZIJA
8,40 MB
IME DATOTEKE
Gola Indija: potepuhov dnevnik.pdf
ISBN
7450418389801

OPIS

To ni dežela, to ni potovanje. Ta zemlja je oseba, je utelešenje biti. V XIX. stoletju so se nekateri zahodnjaki potepali po svetu sami, peš, z namenom, da bi doživeli trenutke sedanjosti zunaj svoje želje in identitete. Gola Indija je dnevnik potepuha našega časa, ki spominja na Pasolinijev Vonj po Indiji. Potuje po Indiji, a ne zgodi se nič, kar bi sodilo k potovanjem. Potepa se, ne da bi tam kaj obiskal. "Ni kaj obiskati ali pa komaj kaj. Spiram s sebe, kar mi ostaja od Evrope." Življenje se ga polasti. Zmedenega, preplašenega, začaranega - kot da bi se znova znašel v času svojega otroštva. Potovanje se začne z vonjavami in z grozo pred revščino in pomanjkanjem, pred samoto. Potepanje se konča z odkritjem drugega, ob katerem obstane oslepljen in očaran. Z valovi Indijskega oceana v ozadju ga do izvira želje spremlja gola Indija, Indija iz njegovih sanj in iz literature.

september 2016, Trubarjeva hiša literature V koprodukciji založb E-Besede in Opportunitas je izšlo delo »Gola Indija, potepuhov dnevnik«, notranji potopis... Knjigo Gola Indija, potepuhov dnevnik, ki je izšla v Sloveniji septembra lani, smo predstavili v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani. Bil sem tudi gost festivala Vilenica.

Sinoči se je zgodil humor : izbrane komedije 2000-2015. 1.

POVEZANE KNJIGE