Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega

Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega - Aleš Lokar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Lokar
DIMENZIJA
10,38 MB
IME DATOTEKE
Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega.pdf
ISBN
8981397004879

OPIS

Ali je res, da je znanost dokončno prevladala nad religijo ter jo izpodrinila? Avtor - upokojeni univerzitetni profesor podjetništva - v tem eseju razčlenjuje pomanjkljivosti sodobne znanosti na področjih, kjer bi pravzaprav pričakovali njeno prevlado.Prikazuje pa tudi strahotne posledice, ki so nastopile v sodobnem svetu, ker so se ljudje udinjali - in se še vedno udinjajo - raznim psevdoznanstvenim modelom mišljenja in delovanja.To pa posamezniku in družbi odpira vrata k sodobnemu razumevanju vere, zlasti krščanskega izročila.

V nasprotju med znanostjo in vero vidi eno najočitnejših protislovij ... Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega. Aleš Lokar Založba: Mohorjeva založba Celovec Število strani: 276 Leto izdaje: 2016 ISBN: 978-3-7086-0900-3 Mere: 140 x 210 mm Teža: 422 g Vezava: brošura Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran. Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Gospodarsko razvojna infrastruktura; prednostne usmeritve Informacijska družba. Po finančni krizi leta 2008 so številni ekonomisti verjeli, da si bo gospodarstvo hitro opomoglo.

POVEZANE KNJIGE