Poslednji celjski knez

Poslednji celjski knez - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
3,84 MB
IME DATOTEKE
Poslednji celjski knez.pdf
ISBN
1435337462605

OPIS

Zaradi svojih starih in dedovih grehov je grof Ulrik II. romal v Compostelo, podaril samostanu Pleterje več kmetij in si pomagal z najetim češkim bojevnikom Janom Vitovcem. Vendar mu vse to ni veliko pomagalo. Po nenehnih bojih s Habsburškimi in Ogri so ga Ogri v Beogradu zahrbtno ubili in mu nato odsekali še glavo.Kronist Modest pa nam odstira tudi Ulrikovo strastno ljubezen do lepe Katarine, veliki trenutek pokneženja celjskih grofov, zapor na Ogrskem, predvsem pa izjemen boj za krono malega bratranca Ladislava Posmrtnega. In kdo je po Ulrikovem uboju vzklikal: Danes celjski grofje in nikoli več?

Ob teh predelavah je izginila tudi loretanska kapela v kateri je dotlej počival poslednji celjski grof Ulrik. Ulrik, poslednji Celjan. Knez Friderik je veliko politiko prepuščal sinu Ulriku, ki je že izza mladih let zanjo kazal velik smisel (tako je npr.

Kdaj je v Celje pripeljal prvi vlak, že dolgo vemo. Naj nam raje povedo, kdaj odpelje zadnji.

POVEZANE KNJIGE