Poslednji celjski knez

Poslednji celjski knez - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
5,31 MB
IME DATOTEKE
Poslednji celjski knez.pdf
ISBN
5921641693579

OPIS

Zaradi svojih starih in dedovih grehov je grof Ulrik II. romal v Compostelo, podaril samostanu Pleterje več kmetij in si pomagal z najetim češkim bojevnikom Janom Vitovcem. Vendar mu vse to ni veliko pomagalo. Po nenehnih bojih s Habsburškimi in Ogri so ga Ogri v Beogradu zahrbtno ubili in mu nato odsekali še glavo.Kronist Modest pa nam odstira tudi Ulrikovo strastno ljubezen do lepe Katarine, veliki trenutek pokneženja celjskih grofov, zapor na Ogrskem, predvsem pa izjemen boj za krono malega bratranca Ladislava Posmrtnega. In kdo je po Ulrikovem uboju vzklikal: Danes celjski grofje in nikoli več?

Ne znamo povedati, kaj to pomeni za našo ljubo občino. su=celjski (rodbina) Virtualna knjižnica COBISS+. Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah.

tehnična izvedba: NiDa, Tina Švajger Sivec Obseg: 175 x 247 mm, 320 strani enobarvni tisk + barvne fotografije Leto izida: 2016 Zbirka: Slovenska zgodovina, št. 11; Celjski grofje in knezi št.

POVEZANE KNJIGE