Opolzkosti v zasebnosti

Opolzkosti v zasebnosti - Marco Missiroli | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marco Missiroli
DIMENZIJA
8,93 MB
IME DATOTEKE
Opolzkosti v zasebnosti.pdf
ISBN
5400205866752

OPIS

Sartrova smrt in prve kaplje sperme, starševska ločitev in prvi poljubi. To je zgodba o čustvenem in seksualnem odraščanju mladega Italo-Francoza Libera Marsella, ki se kot deček priseli v takrat še Sartrov Pariz. Šest poglavij, od Otroštva do Odraslosti, je dovolj za razvejeno prvoosebno pripoved o odraščanju, ki se pne od sprva idealizirane družine s samosvojo materjo in dobrohotno intelektualnim očetom do dokončne vzpostavitve Jaza kot nosilca novega cikla življenja: deček Libero z začetka knjige se torej razvije v očeta s konca. Missiroli živahno in boleče odkrito popisuje etape Liberovega spolnega zorenja in njegove obsesije, iskanje osrediščenja življenja v Parizu in pozneje v Milanu ter številne očetovske figure, ki vplivajo nanj.Slogovno sveže, izredno komunikativno delo, v katerem se odkrivanje (temnih plati) seksualnosti pretaka skozi literarno in umetniško (samo)vzgojo.Marco Missiroli (1981) živi v Milanu, kjer se preživlja kot kulturni novinar. Njegovo prvo delo Senza Coda (Brez repa, 2005) je prejelo nagrado campiello za prvenec. Pozneje je izdal še tri romane.

Cankarjeva založba. Izvor. V Italijo se odpravimo tudi z romanom Marca Missirolija, ki ga poznamo že po romanu Opolzkosti v zasebnosti (Cankarjeva založba, 2016).

Seks Kategorija: Knjiga Wed, 28 Jun 2017 15:00:00 +0200 Opolzkosti v zasebnosti italijanskega pripovednika Marca Missirolija, ki ga z romanom pri nas prvič spoznavamo v prevodu Janka Petrovca (izšel je pri Cankarjevi založbi), je razvojni­ roman v klasični maniri. Le da se namesto z zorenjem nasploh ukvarja predvsem z eno njegovo vejo, spolnim dozorevanjem in razsvetljevanjem prej mračnih in ... Roman Opolzkosti v zasebnosti je topla, senzibilna in čutna pripoved, napisana v nepretencioznem in iskrenem jeziku, ki mu verjamemo in ki ne potrebuje dodatnih razlag.

POVEZANE KNJIGE