Dovčerajšnji svet

Dovčerajšnji svet - Jared Diamond | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jared Diamond
DIMENZIJA
4,25 MB
IME DATOTEKE
Dovčerajšnji svet.pdf
ISBN
3040655840019

OPIS

Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.Slavni antropolog in sociolog Jared Diamond, s Pulitzerjevo nagrado ovenčani avtor knjižne uspešnice Puške, bacili in jeklo: Zakaj je človeški razvoj na različnih celinah napredoval različno hitro, se v iskanju boljšega jutrišnjega dne znova vrača v preteklost. Prinaša osupljiv pregled človeškega življenja, kakršno je bilo v milijonih let in se še vedno odraža v sodobnih ali do nedavnega tradicionalnih družbah. Slednjih ne poveličuje in jih tudi ne opisuje kot primitivne ali nazadnjaške; pač pa na slikovitih primerih kaže, kako te skupnosti predstavljajo na tisoče naravnih eksperimentov organiziranja človeškega življenja, ki jih je mogoče prenesti tudi v vsakdan naših sodobnikov in naših potomcev. Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.

Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur Naslov: Dovčerajšnji svet : kaj se lahko naučimo od tradicionalnih družb. - 2016 Število izposoj: 179 Sigla Naziv knjižnice Število izposoj; 1: 50225: Cankarjeva knjižnica Vrhnika Pri Mladinski knjigi je izšlo nekaj knjižnih novosti, med njimi tudi: Dovčerajšnji svet Jareda Diamonda (prevod Samo Kuščer), Primer Meursault Kamela Daouda (prevod Katja Šaponjić, spremna beseda Gabriela Babnik), Zberi pogum Cheryl Strayed (prevod Sanda Šukarov), Zeliščni čaji Paule Grainger in Karen Sullivan ter Legende rokenrola Michela Primija (prevod Vasja Bratina, spremna beseda Jure Longyka). Svobodni in neodvisni mediji so ključ za demokracije in evropske vrednote.

Včerajšnjega je podrobneje predstavil v knjigi Puške, bacili in jeklo (Učila, 2008), v kateri je opisal kompleksnejše oblike človeških družb - od kraljestev in imperijev do nacionalnih držav. Iskanje - dovčerajšnji-svet - Revija Zarja Naziv: Državni svet Naziv zbirke podatkov: Seje Državnega sveta Področje (šifrant): Vlada, javni sektor Opis vsebine: Vabila za redne in izredne seje DS (dnevni red, materiali, posnetki sej, sprejeti sklepi). Pravne podlage: Zakon o državnem svetu (Uradni list RS, št.

POVEZANE KNJIGE