Zbrana poezija 3

Zbrana poezija 3 - William Butler Yeats | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

William Butler Yeats
Zbrana poezija 3.pdf
4908482033626

Tretji od načrtovanih štirih zvezkov zbrane poezije W. B. Yeatsa (1865-1939) v slovenskem prevodu obsega liriko, objavljeno od leta 1933 do pesnikove smrti leta 1939: Polžasto stopnišče in druge pesmi (1933), Parnellov pogreb in druge pesmi (1935), Nove pesmi (1938) in Poslednje pesmi (1939). Prevajalka Nada Grošelj je prevod opremila z bogatimi opombami, slovarčkom irskih imen, preglednico Yeatsovega življenja in poezije ter spremno besedo o zbirkah, objavljenih v tem zvezku.

William Butler Yeats ( 0) ISBN/EAN:P_9789616758475. Redna cena: 15,00 € Prvi od načrtovanih štirih zvezkov zbrane poezije Nobelovega nagrajenca W.

Na levi, desni strani, glej! kak spred oči leteli so logi, travniki naprej, mostovi kak gromeli! - "Te strah ni? - Luno lej svetlo! 3 slovenski romani na lestvici 100 najboljših knjig 23.02.2021 Britanska digitalna revija The Calvert Journal je na seznam 1 00 najboljših knjig iz srednje in vzhodne Evrope, Rusije in srednje Azije , ki so na voljo v angleščini, uvrstila romane treh slovenskih pisateljev, ki so izšli pri založbi Beletrina: Panoramo Dušana Šarotarja ... Poezija magije in mistike ni običajna pesniška zbirke. te so navadno izpoved hrupa, bučanja čustev in občutkov.