Zbrana poezija 3

Zbrana poezija 3 - William Butler Yeats | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

William Butler Yeats
Zbrana poezija 3.pdf

Tretji od načrtovanih štirih zvezkov zbrane poezije W. B. Yeatsa (1865-1939) v slovenskem prevodu obsega liriko, objavljeno od leta 1933 do pesnikove smrti leta 1939: Polžasto stopnišče in druge pesmi (1933), Parnellov pogreb in druge pesmi (1935), Nove pesmi (1938) in Poslednje pesmi (1939). Prevajalka Nada Grošelj je prevod opremila z bogatimi opombami, slovarčkom irskih imen, preglednico Yeatsovega življenja in poezije ter spremno besedo o zbirkah, objavljenih v tem zvezku.

otvoren svim ljubiteljima poezije. Svi su pozvani i mogu napisati i objaviti svoju pjesmu.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Yeats, William Butler (avtor) Grošelj, Nada (avtor dodatnega besedila, prevajalec) Vir.