Samotna divja roža

Samotna divja roža - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
5,1 MB
IME DATOTEKE
Samotna divja roža.pdf
ISBN
7488162857004

OPIS

Friderik II. Celjski se je nesmrtno zaljubil v nižjo plemkinjo Veroniko, ona pa mu je ljubezen iskreno vračala. Da bi se v lepoti globoke ljubezni lahko združila za vse življenje, je poročeni Friderik domnevno umoril celo svojo ženo Elizabeto Frankopansko, Veroniki pa na Kočevskem postavil grad.Veliko usodnih podrobnosti pa je piscu kronike zaupal njegov oče Mihael, med drugim, kako je grof Herman II. zaprl lastnega sina, kako so Veroniki v Celju javno sodili in kako je Friderikov oče dal svojo snaho utopiti. In kako se je sploh odvijala najlepša in najbolj usodna ljubezen na naših tleh?

Petnajst let pozneje se je moral Več; Neutrudni pisec Ivan Sivec se je tokrat lotil zgod in nezgod ene najbolj znanih in pomembnih plemiških rodbin, ki je živela­ in gospodovala na Slovenskem - grofov in knezov Celjskih. V petih knjigah, Vitezi jutranje zarje, Bleščeče celjske zvezde, Kraljica s tremi kronami, ­Samotna divja roža in Poslednji celjski knez, je povzel vzpon in padec plemičev, ki so kultivirali naše kraje. Divja Roža is on Facebook.

Celjskega, ki je v dosedanji slovenski literaturi veljal za lahkoživca in omahljivca. Ljubezen med Friderikom in Veroniko, ki je zmotila dinastične interese Hermana II., je ... 11 odnosi: Celjski grofje, Frankopani, Frankopani (rodbinsko drevo), Friderik II.

POVEZANE KNJIGE