Samotna divja roža

Samotna divja roža - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
10,51 MB
IME DATOTEKE
Samotna divja roža.pdf
ISBN
6641639461054

OPIS

Friderik II. Celjski se je nesmrtno zaljubil v nižjo plemkinjo Veroniko, ona pa mu je ljubezen iskreno vračala. Da bi se v lepoti globoke ljubezni lahko združila za vse življenje, je poročeni Friderik domnevno umoril celo svojo ženo Elizabeto Frankopansko, Veroniki pa na Kočevskem postavil grad.Veliko usodnih podrobnosti pa je piscu kronike zaupal njegov oče Mihael, med drugim, kako je grof Herman II. zaprl lastnega sina, kako so Veroniki v Celju javno sodili in kako je Friderikov oče dal svojo snaho utopiti. In kako se je sploh odvijala najlepša in najbolj usodna ljubezen na naših tleh?

Vabljeni! ‹ nazaj Sobotno galerijsko dopoldne: Izdelovanje lutk s predstavo, Galerija likovnih samorastnikov Tako, kot so včasih starši sami izdelovali igrače otrokom iz The event titled Samotna divja roža starts on 4. november 2016 Valvasorjeva knjižnica Krško Samotna divja roža Knjiga o Veroniki Deseniški Samotna divja roža prinaša nova spoznanja o najbolj opevani ljubezni pri nas.

Celjskega. V njegovem času so bile dogovorjene poroke med plemiči zaradi širjenja ozemlja in političnega vpliva nekaj običajnega.

POVEZANE KNJIGE