Moč miselnosti

Moč miselnosti - Carol S. Dweck | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carol S. Dweck
DIMENZIJA
8,1 MB
IME DATOTEKE
Moč miselnosti.pdf
ISBN
1700695959063

OPIS

Nova psihologija uspehaCarol S. Dweck, svetovno priznana doktorica psihologije z Univerze Stanford, je v desetletjih raziskav o doseganju uspehov odkrila nekaj resnično prelomnega – moč naše miselnosti.Carol Dweck v knjigi pojasni, zakaj nam uspeha ne morejo prinesti samo naše sposobnosti in naravna nadarjenost, ampak je ta odvisen od tega, ali gledamo nanje s stališča toge ali prožne miselnosti. Jasno pokaže, da hvaljenje inteligence in sposobnosti ne krepi samozavesti in ne vodi k dosežkom, ampak lahko v resnici ogrozi uspeh. S pravo miselnostjo lahko motiviramo svoje otroke in jim pomagamo zvišati ocene, prav tako pa lahko uresničimo tudi svoje cilje – osebne in poklicne.Avtorica razkriva nekaj, kar vsi veliki starši, učitelji, poslovneži in športniki že vedo: kako lahko preprosta predstava o možganih ustvari ljubezen do učenja in neomajno vztrajnost, ki je osnova velikih dosežkov na vseh področjih.

Dweck: Moč miselnosti; Kako uresničiti svoje zmožnosti / 24 Maj 2020 / principus / 0 Comment. Kadri, Management, Poslovno svetovanje.

Omenjeno knjižno delo je razdelila na več poglavij, v katerih se posveča najprej načinu razmišljanja, sledijo podatki iz raziskav o pomenu miselnosti v športu, pri poslovnem vodenju, v ljubezni in med drugim tudi v času šolanja. V knjigi „MOČ MISELNOSTI - KAKO URESNIČITI SVOJE ZMOŽNOSTI" avtorica Carol Dweck zapiše: Pogosto smo v sodobni družbi osredotočeni na to, kakšen naziv ali sposobnosti kdo ima, zanemarjamo pa pomen delovnih navad, vzdržljivosti in sposobnosti vztrajati kljub preprekam. Na modulu bomo spoznali moč vprašanj, različne tipe vprašanj in njihovo strateško vlogo, potem pa jih glede na specifično situacijo trenirali tudi v praksi. Modul predstavlja pomemben element pri razvoju vloge vodje, miselnosti rasti in razumevanju leadership coachinga v današnjem poslovnem svetu. Moč miselnosti kako uresničiti svoje zmožnosti.

POVEZANE KNJIGE