Mali princ

Mali princ - Antoine de Saint-Exupéry | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antoine de Saint-Exupéry
DIMENZIJA
10,76 MB
IME DATOTEKE
Mali princ.pdf
ISBN
7581278319243

OPIS

Prvi večer sem tako zaspal na pesku, na tisoče kilometrov daleč od obljudenih krajev. Bil sem bolj osamljen kot brodolomec na splavu sredi oceana. Torej si lahko predstavljate, kako sem bil presenečen, ko me je ob svitu prebudil nenavaden glasek. Govoril je:»Prosim … nariši mi backa!«»Kaj?!«»Nariši mi backa …«Skočil sem na noge, kot bi me zadela strela z jasnega. Dobro sem si pomel oči. Dobro sem pogledal. In zagledal sem majhnega, izjemno nenavadnega fantiča, ki me je resno meril s pogledom.Večna zgodba, ki s svojo poetičnostjo in ganljivostjo spodbuja k sanjarjenju in razmišljanju vedno nove in nove generacije bralcev po vsem svetu!

in 17. uro. Zanimivosti: • Novela Mali princ francoskega pisatelja Antoina de Sainta-Exupéryja je prvič izšla leta 1943 in velja za tretjo največkrat prevedeno (prevedli so jo v več kot 250 jezikov) in četrto najbolj prodajano knjigo vseh časov (do danes so prodali več kot 140 milijonov izvodov novele).

Mali princ je živel sam na zelo majhnem planetu. Nekega dne je na planetu zrasla lepa cvetica, za katero je Mali princ skrbno skrbel.

POVEZANE KNJIGE