Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste

Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste - Barbara Bajd | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Bajd
DIMENZIJA
9,38 MB
IME DATOTEKE
Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste.pdf
ISBN
8183221842919

OPIS

Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste so povsod, od gozdov, travnikov do gorskih vrhov in rečnih ustij. To so tisti organizmi, ki jih je človek namerno ali nenamerno vnesel v okolje, v katerem prej niso živeli. Njihovo neustavljivo širjenje grozi, da bodo prevladali nad domorodnimi vrstami in za vedno spremenili ekosisteme, od katerih so te odvisne. Zaskrbljenost, da invazivne vrste predstavljajo znatno nevarnost za svetovno biotskoraznovrstnost in ekološko celovitost, je že dolgo tema pogovora evropskih držav. Zato je ukrepanje, podprto z mednarodnimi dogovori nadzorovanja tujerodnih vrst, ki povzročajo škodo, tudi v Sloveniji več kot nujno.V knjigi so zbrane rastlinske in živalske invazivne tujerodne vrste, ki so pri nas najpogostejše.

9.5.2014 2 Zakaj vrsta postane invazivna? •V novem okolju so podobne razmere kot v matični Invazivne tujerodne vrste lahko na domorodne vrste vplivajo na več ravneh. Na genski ravni prihaja do izpodrivanja genov posameznih domorodnih vrst.

Naselitev tujerodne vrste lahko še posebej v omejenih okoljih, na primer v jezeru, sproži verižno reakcijo sprememb. Šolsko leto 2016/2017 - Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste Šolsko leto 2015/2016 - Metulji Slovenije Šolsko leto 2014/2015 - Alpske rastline Transcript TUJERODNE ŽIVALSKE VRSTE Tujerodne živalske vrste v Sloveniji Za razliko od rastlin, se podatki o tujerodnih živalih do leta 2011 večinoma niso sistematično zbirali. Zapisi o tujerodnih vrstah so razpršeni po mnogih strokovnih in poljudnih revijah. Invazivne tujerodne rastlinske in živalske vrste so povsod, od gozdov, travnikov do gorskih vrhov in rečnih ustij.

POVEZANE KNJIGE