Temni paradiž

Temni paradiž - Rosa Liksom | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rosa Liksom
DIMENZIJA
9,8 MB
IME DATOTEKE
Temni paradiž.pdf
ISBN
7524504978457

OPIS

Zgodbe v zbirki Temni paradiž (1989) finske avtorice Rose Liksom običajno obsegajo le stran ali dve, a so izredno intenzivne. Med pripovedovalci se poleg obrobnežev iz urbanih okolij pogosto znajdejo podeželski posebneži. Nastopajo med drugim s čistočo obsedeni mladenič, ki noče zapustiti stanovanja, ženska, ki se ureja za svojo smrt, vdova, ki je ubila moža dva tedna po poroki …Ob vsebinski radikalnosti zgodbe odlikuje poseben črni humor in drzna raba jezika, kar daje njenemu pisanju dodatno avtentičnost.

... TEMNI PARADIŽ . Temni paradiž v kratkih zgodbah (povečini tri strani), polnih črnega humorja in z drzno rabo jezika odstira pogled na življenje posebnežev s podeželja in urbanih okolij.

Temni paradiž nam na nekaj več kot stotih straneh naniza skoraj pol ... KAKO DO NAS.

POVEZANE KNJIGE