Na predvečer spremembe

Na predvečer spremembe - Danica Križanič Müller | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danica Križanič Müller
DIMENZIJA
7,48 MB
IME DATOTEKE
Na predvečer spremembe.pdf
ISBN
5573944513863

OPIS

Četrta pesniška zbirka Danice Križanič Müller prinaša zrelo pesniško govorico, ki se loteva eksistence v najširšem pojmovanju.Iz te govorice veje avtoričino jasno zavedanje, da vsa ka življenjska poteza raste iz prejšnje, toda ravno spričo spoznanja, da smo ljudje stvar naključij, le ena izmed kombinacij, se naseli v sedanjem trenutku; skuša se stišati in prisluhniti naravi. Naravne danosti si jemlje skorajda pohlepno, jih preslika vase, nato s pomočjo kolesja temeljne samosti, ki jo nosi v sebi, naravo procesira in izbljuva. Pesmi Danice Križanič Müller so tako zgolj na prvi pogled impresijske, toda v resnici impresija služi le za kuliso. Osrčje pesmi se poraja iz avtoričine refleksije, iz življenjskih spoznanj ali še lepše, uvidov, ki jih podeli z nami. Toda hkrati je potrebno poudariti, da temeljna odsotnost, ki je na delu v tej zbir ki, avtorico ves čas oddaljuje od vsakršnega mitomanstva ali drugače: cilj naravnega utelešenja nikoli ni ona sama, temveč pesem, ki naj bi na ta način postala kristalnejša, spevnejša. Danica Križanič Müller se na ta način v svoji zbirki predvsem uči ponižno sprejemati tisto, kar je, kar obstaja in kar diha.

Šolala se je v Mariboru, študirala je v Ljubljani in diplomirala iz slavistike in anglistike. Državna proslava na predvečer dneva reformacije, ki poteka 31. oktobra, se je letos zaradi epidemioloških razmer odvila samo kot televizijski slavnostni dogodek. Položaj žensk na predvečer vojne.

strani: 76. Maša Žmitek: Maša Žmitek Žanr: pesem Narodnost: slovenska književnost »…Premikanje med dvema prostoroma me utruja, / čeprav me le prehod dela živo.« - verza iz pesmi Prostori I, v pesniški zbirki Na predvečer spremembe pesnice Danice Križanič Müller. Domov > Vse knjige > Leposlovje > Poezija > Na predvečer spremembe Na predvečer spremembe Danica Križanič Müller.

POVEZANE KNJIGE