Mjausk

Mjausk - Tatjana Tolstoj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tatjana Tolstoj
DIMENZIJA
3,37 MB
IME DATOTEKE
Mjausk.pdf
ISBN
6475158365879

OPIS

Ko ... Distopični roman Mjausk ruske pisateljice Tatjane Tolstoj je izvrstno in večplastno delo: brezizhodno in obenem komično, eruditsko, pa vendar pretežno napisano v nižjem pogovornem in obenem arhaično patiniranem jeziku. Pripoved je postavljena v umišljeno prihodnost, v ostanke Moskve dvesto let po (atomski) "Eksploziji". Scenarij za oddajo je prispevala prevajalka Urša Zabukovec, ki je za prevod romana Mjausk Tatjane Tolstoj leta 2017 prejela.

Že sam izvirni naslov, neobstoječo besedo Kys' je Urša Zabukovec iznajdljivo poslovenila kot Mjausk in se v samem besedilu ustvarjalno spoprijela z množico novotvorjenk. Tatjana Tolstoj je ena najbolj znanih sodobnih ruskih pisateljic. V slovenščini lahko beremo njen roman Mjausk, posebno znani pa so njeni eseji o ruski kulturi in družbi.

POVEZANE KNJIGE