Ko se mačke ženijo

Ko se mačke ženijo - Martin Kuchling | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Kuchling
DIMENZIJA
6,54 MB
IME DATOTEKE
Ko se mačke ženijo.pdf
ISBN
2617666572241

OPIS

V narodnostno slej ko prej ne uglajenem ozračju podeželske Koroške raziskuje domači komisar Bregar krvavi umor nad nekim nemčurskim kmetom. Svojeglavi komisar raziskuje inkognito in zabrede v skrajno življenjsko nevarnost.OpisKoroški avtor Martin Kuchling je spet poslal na preiskave kriminalistično dvojico, koleričnega koroškoslovenskega komisarja Bregarja in provokativnega koroškonemškega kolega Tscheinigga. Dvojica kot pes in mačka. Ali kot dva mačka, ko se mačke ženijo. Kraj dogajanja je majhna zakotna vas na dvojezičnem območju Koroške, kjer raziskujeta umor nad nemčurskim kmetom. Ga je pahnil v smrt eden od »Slovenceljnov«? V vaškem okolju dvojezične Koroške Bregar tudi še močneje opazi razkol med slovensko in nemško govorečimi ljudmi, ki gre skozi družbo in družine. Kuchling pred bralcem razgrne ne samo zagoneten kriminalni primer, ampak popelje bralca v tipični, čeprav že izumirjajoči podeželski svet s tipičnimi značaji tega območja.

marec velja za dan, ko praznujemo slovensko valentinovo ali, bolje rečeno, gregorjevo - dan, ko se ptički ženijo in ko pozdravljamo pomlad. Še danes je na praznik vezanih mnogo zanimivih običajev, ki razveseljujejo predvsem najmlajše.

zgodnja pomlad in jesen, ko se lahko mačke, če se ne obrejijo, ženijo tudi vsake tri tedne. Dandanes svojim mačkam nudimo odlično prehrano, nastanitev in veterinarsko oskrbo, zato se gonijo tudi v letnih časih, ko se sicer ne bi.

POVEZANE KNJIGE