Evangelij bližine

Evangelij bližine - Dejan Kos | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dejan Kos
DIMENZIJA
3,25 MB
IME DATOTEKE
Evangelij bližine.pdf
ISBN
9483382378088

OPIS

Po besedah pisca spremne besede Gorazda Kocijančiča gre za zrelo, do potankosti premišljeno umetniško besedilo. Pred nami je izjemno zgoščen tekst, ki nas vrača k izvirom. Oblika, ki jo je avtor izbral za to vračanje, ustreza vsebini: njegova poezija se izraža v vrsti med seboj pretanjeno povezanih poetskih gnom. V Kosovi poetiki se gnome radikalno osamosvojijo od mita in same porajajo metafore. Subvertirajo vsako žanrskost, vsa pričakovanja o zakonitostih literarne zvrsti, ko sledijo Gnomi, »ki krmari vse skozi vse«. V njihovi dinamiki se dogajajo pretanjeni premiki, ki nas od začetka »splošne izjave« vodijo v paradoksnost njenega konca.

/ Nato so vprašanja ločila obstoj od neobstoja. In zadnjo, dvaindvajseto: Nerojena je ljubezen - sem osupnila.

Evangelij Trudil se bom sprejemati ljudi kot naslovljence Božje ljubezni in jim podariti veselo izkušnjo Gospodove bližine. Gospod, ne čakaj preveč.

POVEZANE KNJIGE