Potok in safir

Potok in safir - Denise Levertov | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Denise Levertov
DIMENZIJA
12,43 MB
IME DATOTEKE
Potok in safir.pdf
ISBN
2788020896945

OPIS

Denise Levertov (1923-1997) velja za eno izmed osrednjih angloameriških pesnic minulega stoletja. Vključena je v reprezentativne antološke prikaze ameriške in svetovne poezije. Za svoje delo je prejela številne nagrade in postala članica Ameriške akademije znanosti in umetnosti.Potok in Safir prinaša avtoričin lastni izbor pesmi iz njenega obsežnega opusa, ki jih povezuje religiozna tematika. Knjiga je izšla ob koncu pesničine umetniške in življenjske poti in predstavlja povzetek duhovnega iskateljstva, obenem pa razkriva temeljne poteze njene poetike. V knjigi so zbrane pesmi iz sedmih zbirk. Čeprav vrstni red ni povsem kronološki, kljub temu odseva njeno postopno prehajanje iz agnosticizma v krščanstvo, prehajanje, ki vsebuje veliko dvomov in preizpraševanj, pa tudi pritrjevanja.

Na podlagi vaših spletnih navad za vas personaliziramo vsebino tako, da vam pokažemo le relevantno ponudbo in artikle. Izbor njenih pesmi o religioznih temah, Potok in safir, sta pred nedavnim za založbo KUD Logos pripravili pesnica Miljana Cunta in prevajalka Nada Grošelj, ki sta tudi gostji tokratnega Sobotnega branja. V tej knjigi so zbrane pesmi iz sedmih ločenih zbirk, najzgodnejša je iz leta 1978; čeprav vrstni red ni povsem kronološki, do neke mere kljub temu odseva moje postopno prehajanje iz agnosticizma v krščansko vero, prehajanje, ki zajema vase veliko dvomov in preizpraševanj, pa tudi pritrjevanja. Druge pesmi uspesnjujejo zgodovinske osebnosti (npr.

v., 192 str., 17 € Tri pesniške zbirke so me presunile: Denise Levertov (1923- 1997), ena osrednjih angloameriških pesnic, potomka hasidskega rabina in hči Keltinje, ki so jo šolali doma ob bogati knjižnici. Potok in Safir prinaša avtoričin lastni izbor pesmi iz njenega obsežnega opusa, ki jih povezuje religiozna tematika. Knjiga je izšla ob koncu pesničine umetniške in življenjske poti in predstavlja povzetek duhovnega iskateljstva, obenem pa razkriva temeljne poteze njene poetike.

POVEZANE KNJIGE