Poslušajmo filme

Poslušajmo filme - Mitja Reichenberg | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Reichenberg
DIMENZIJA
9,63 MB
IME DATOTEKE
Poslušajmo filme.pdf
ISBN
3910549826919

OPIS

Ponovno vračanje k ideji, da se filmi poslušajo in ne le gledajo, že tretjič zaznamuje knjigo Poslušajmo filme. Pri tem nam gre seveda za tisti del glasbene umetnosti, ki je v mnogih akademskih krogih prezrt: za filmsko glasbo. Ujetniki filmskih podob se mnogokrat prepustijo filmu kot velikemu pripovedovalcu fabule, pri tem pa pozabljajo, da je filmski zvok enako pomemben kakor slika. Ker je naša ideja v tem, da se do filma obnašamo kot do spoja slike in zvoka, je toliko bolj pomembno, da pri poslušanju filmov spregovorimo o glasbeni umetnosti, ki se je zaradi mnogih skladateljev razvila v enega najsodobnejših in najpopularnejših glasbenih žanrov, tehnik in disciplin. Ko pogledamo na filmsko glasbo s te plati, se nam odpre nov svet. To je svet sprejemanja nevidnega prostora glasbe, ki daje filmski umetnosti dimenzijo emocionalne prepustitve, gledalce in gledalke pa popelje v hipnotično glasbeno avanturo.Mitja Reichenberg (1961) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani na oddelku za kompozicijo, doktorat na temo filmskega zvoka in filmske glasbe pa zagovarjal na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vrsto let predava o sodobni, scenski in filmski glasbi, nastopa kot pianist, piše glasbo za filme, igra ob nemih filmih in deluje kot glasbeni producent. Napisal je več strokovnih knjig, priročnikov, učbenikov ter znanstvenih in strokovnih člankov.

socioloških znanosti in univerzitetni predavatelj (docent) dr. Mitja Reichenberg o glasbi v filmih Druga knjiga Poslušajmo filme nas zavezuje in opominja, da pri filmski glasbi resnično ne gre za nekakšno \'spremljavo\', čeprav nekateri to še zmeraj radi zapisujejo in ponavljajo kot stara lajna, temveč gre mnogokrat za premišljeno umetniško dejanje, ki kot filmska glasba obstaja samostojno, izven kinodvorane in objema filmskih sličic. Predavanja se nanašajo na njegov knjižni cikel Poslušajmo filme, ki obravnava zgodovino odnosa med filmom in glasbo.

Redna cena: 19,90 € Knjiga je nastajala v obdobju 2008-2010, sestavljena pa je iz poglavij, ki jih je bilo moč spremljati kot istoimensko kolumno v mesečniku Kinotečnik. Poglavja so urejena in predelana tako, da se logično in smiselno nadaljujejo in dopolnjujejo. POSLUŠAJMO FILME Archive.

POVEZANE KNJIGE