Muminočkovi spomini

Muminočkovi spomini - Tove Jansson | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tove Jansson
DIMENZIJA
4,75 MB
IME DATOTEKE
Muminočkovi spomini.pdf
ISBN
1590019329359

OPIS

Serija o dogodivščinah mumintrolov in njihovih gostov finske pisateljice in slikarke Tove Jansson velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Predlani je ob stoti obletnici rojstva Tove Jansson izšla knjiga Komet prihaja, lani je izšla njena prva knjiga Mumintrolčki in velika povodenj (v švedščini izšla leta 1945), letos pa bomo brali Muminočkove spomine (knjiga je prvič izšla leta 1950, prenovljena izdaja pa leta1968.). Muminočka je napisal svojo neverjetno in osupljivo avtobiografijo – svojo zgodbo pripoveduje Mumintrolu in njegovim prijateljem. Mumini so prisrčna pravljična bitja, nekakšni trolčki. Na prvi pogled so videti kot pomanjšani nilski konji, z belimi krznenimi kožuščki, velikimi gobčki in repi, ki imajo na koncu čopek. Kljub temu da so mumini stari že več kot sedemdeset let, so še vedno očarljivi in se znajo prikupiti tudi današnjim otrokom.

Dodaj v košarico Čmrlj in piščalka. 17,99 € Primerjaj Primerjaj.

Serija o dogodivščinah mumintrolov in njihovih gostov finske pisateljice in slikarke Tove Jansson velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Leta 2014 je ob stoti obletnici rojstva Tove Jansson izšla knjiga Komet prihaja, lani je izšla njena prva knjiga Mumintrolčki in velika ... Muminočkovi spomini Prevedla Nada Grošelj Uredila Irena Matko Lukan Mladinska knjiga, 2016 Ilustracija Tove Jansson (258 views) Filed under Mladinska knjiga ... muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini muminoČkovi spomini.

POVEZANE KNJIGE