Duhovi hiše Heinricha Bölla

Duhovi hiše Heinricha Bölla - Josip Osti | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Josip Osti
Duhovi hiše Heinricha Bölla.pdf

Josip Osti, pesnik, pripovednik, esejist, literarni kritik, antologist in prevajalec, je bil rojen leta 1945 v Sarajevu. Bil je urednik študentskega lista Naši dani, urednik pri založbi Veselin Masleša, tajnik podružnice pisateljev Sarajeva in Društva pisateljev BiH, direktor mednarodne literarne prireditve Sarajevski dnevi poezije in urednik revije Books in Bosniaand Herzegovina, predsednik Društva književnih prevajalcev BiH. Od leta 1990 živi v Sloveniji. Njegov opus obsega okrog trideset pesniških zbirk, pet proznih ter sedemindvajset knjig esejev.Pesniške zbirke, ki so izšle v Sloveniji (v slovenščino prevedene ali v njej napisane): Barbara in barbar (1990), Ljubezensko dvorišče (1993), Sarajevska knjiga mrtvih (1993), Salomonov pečat (1995), Kraški Narcis (1999), Veronikin prt (2002), Večnost trenutka (2003), Listi (2003), Rosa mystica (2005), Vse ljubezni so nenavadne (2005), Med Koprivo in Križem (2007), Tomajski vrt (2007), Jutranjice, večernice (2009), Na križu ljubezni (2009), Objemam te in poljubljam v vseh barvah Marca Chagalla (2010), Izgon v raj (izbrane pesmi, 2012), Sredi sveta (2013), Sence kresnic (2015), Majhna pesem (2015) in Atrij (2015).Kratka proza: Izginula ledena čarovnija (1998), Učitelj ljubezni (2004).Zbirka esejev: Tek pod mavrico (2008), Življenje s knjigami (2013), knjigi intervjujev Med čermi vprašanj in odgovorov (2014) in dopisovanja z Vero Zogović: Sarajevo med Ljubljano in Beogradom (2016).

1. Luči se prižigajo in ugašajo: če sami ne ugašate luči, potem to počnejo duhovi.

Nekje omenja Teofrastovo zbirko Značaji in tudi rinfuzni oziroma po ... V oddaji S knjižnega trga nas tokrat čakajo roman Josipa Ostija Duhovi hiše Heinricha Bölla, izbor pesmi Charlesa Simica Razgaljanje tišine, zbirka kratkih zgodb Jedrt Lapuh Maležič Težkomentalci in knjiga Manfreda Spitzerja Digitalna demenca.Recenzije so napisali Matej Bogataj, Gabriela Babnik, Maša Ogrizek in Iztok Ilich. Založnik o knjigi. Gre za tretji mozaični biografski roman Josipa Ostija (prva dva, Duhovi hiše Heinricha Bölla (Mladinska knjiga) in Pred zrcalom (Založba Pivec), sta izšla leta 2016 in 2017) v neformalni trilogiji.