Kam bi dala takle dan

Kam bi dala takle dan - Metka Lampret | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Metka Lampret
DIMENZIJA
9,7 MB
IME DATOTEKE
Kam bi dala takle dan.pdf
ISBN
7973282839210

OPIS

Liki v kratkih zgodbah, od otrok do starih ljudi, prihajajo iz različnih družbenih okolij, tudi takšnih, ki v sodobni slovenski književnosti le redko pridejo do glasu. Vsak po svoje so malo neprilagojeni in ne dovolj vključeni v skupnost, v kateri morajo živeti. Ob branju njihovih dogodivščin se bralec premika od smeha proti solzam in spet nazaj. Je umirajoči Polde res ubil ženo? Je nespečna in nesrečna soproga, ki prisluškuje v noči, odpustila prešuštniku? Sta deklici na dolgem potepu prišli v obljubljenodeželo?Metka Lampret (1949) je pričela pisati po upokojitvi. Skoraj vse zgodbe je brala na literarnih dogodkih (prozni mnogoboji, Prebranec, JSKD itd.) in si na koncu oddahnila. Publika je ni izžvižgala. Še več: za svoje zgodbe je dobila več literarnih nagrad. To je njena prva knjiga.

Usta so lačna. Velikokrat se odrečem toplemu obroku, da imajo oni trije dovolj.

Deli sta izšli pri založbi Mladinska knjiga. Kam bi dala takle dan: 2015 Dino Bauk: Konec. Znova: 2014 Zoran Knežević Dvoživke umirajo dvakrat: 2013 Jasmin B.

POVEZANE KNJIGE