Evangelij za pitbule

Evangelij za pitbule - Jiři Bezlaj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jiři Bezlaj
DIMENZIJA
7,67 MB
IME DATOTEKE
Evangelij za pitbule.pdf
ISBN
6072121020716

OPIS

V proznem prvencu Evangelij za pitbule Jiřija Bezlaja pripoveduje svojo zgodbo dijakinja tik pred maturo. Govori v svojem slengu, preskakuje s teme na temo. Na koncu se na videz nepovezano »nakladanje« preplete med seboj, postopoma razberemo, kaj je vzrok zanjeno pekočo bolečino v želodcu in za neuspeli poskus samomora …Jiři Bezlaj, rojen leta 1949 v Ljubljani, je diplomiral na kiparskem oddelku ljubljanske Akademije za likovno umetnost. Kamnite skulpture je predstavil na več kot štiridesetih samostojnih in okrog sto skupinskih razstavah doma in v tujini. Je tudi avtor več javnih plastik. Petintrideset let je poučeval umetnostno vzgojo na bežigrajski gimnaziji. Leta 2004 je izdal pesniško zbirko Poletje. Poezijo objavlja tudi v Primorskih srečanjih in reviji Apokalipsa.Od leta 2007 objavlja v reviji Sodobnost eseje o likovni umetnosti. Roman Evangelij za pitbule je njegovo prvo prozno delo.

Komentarji / Pornografija zlate hruške. Knjiga / Pohujšanje v deželi knjižnic.

Na koncu se na videz nepovezano »nakladanje« preplete med seboj, postopoma razberemo, kaj je vzrok za njeno pekočo bolečino v želodcu in za neuspeli poskus samomora … Največ medijske pozornosti je bržda požel mladinski roman Evangelij za pitbule (Mladinska knjiga, 2016), prozni prvenec Jiřija Bezlaja, ki je bil nagrajen v kategoriji izvirna slovenska leposlovna knjiga. Kljub siceršnji kratkosti, gre namreč za sto strani dolgo delo, avtor v romanu celostno zajame maturitetno leto slovenske dijakinje. Evangelij za pitbule je realističen roman, realizem pa od bralca pričakuje, da v dejstvih sam prepozna dobro in slabo in do tega zavzame moralno stališče.

POVEZANE KNJIGE