Dvanajst krogov

Dvanajst krogov - Jurij Andruhovič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jurij Andruhovič
DIMENZIJA
12,2 MB
IME DATOTEKE
Dvanajst krogov.pdf
ISBN
5280809916742

OPIS

modifikacije na primeru postmodernističnih romanov dveh vidnejših sodobnih avtorjev, in sicer Plamenice in solze (1987) Andreja Blatnika ter Dvanajst krogov (2003) Jurija Andruhoviča. Jurij Andruhovič (1960), nagrajenec Vilenice 2017, je eden vodilnih ukrajinskih avtorjev, ki je prenovil sodobno ukrajinsko literaturo. V slovenščini že imamo njegov roman Dvanajst krogov, ki je izšel v zbirki Moderni klasiki pri založbi Mladinska knjiga. Dvanajst krogov, eden od vrhov Andruhovičevega literarnega opusa, je izjemno kompleksen, mnogoplasten roman, ki deli bralstvo na tiste, ki omagajo pred bruhajočo bogatijo idej in obratov, in absolutne navdušence.

Tematsko se naslanja na idejo o umestitvi ukrajinskega prostora v evropskega in hkrati razgalja ignorantski odnos do ukrajinske stvarnosti. Roman Dvanajst krogov sicer ne sodi med lažja čtiva, nekoliko zaradi zgoraj opisanih lastnosti, nekoliko pa tudi zaradi samega avtorjevega sloga pisanja, ki ga, glede na potrebe, večkrat menja, a vseeno ne gre prehitro obupati. Nekoliko tudi zaradi tega, ker tudi naša država sodi med tisto postsociaslistično bratovščino, ki jo je proces ... Recenzija Bukla.

POVEZANE KNJIGE