Dom brez odpadkov

Dom brez odpadkov - Bea Johnson | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Bea Johnson
Dom brez odpadkov.pdf
1122119956541

Globalno gibanje Zero Waste (brez odpadkov) je nastalo iz ideje, da bi pri ravnanju z viri morali posnemati naravo, kjer vsi odpadni materiali postanejo surovina za nekaj ali nekoga drugega. V Evropi to gibanje predstavlja glas skoraj sedmih milijonov njenih prebivalcev.Okoljski problemi so v veliki meri nastali kot seštevek majhnih vsakdanjih odločitev. In prav tu se skriva tudi rešitev. Družbenih problemov namesto nas ne more rešiti tehnologija, za rešitev je potrebna sprememba na družbeni ravni. Sprememba od spodaj navzgor, sprememba naših drobnih vsakdanjih odločitev. Ko nas bo vedno več razmišljalo in živelo drugače, se bo moral spremeniti tudi odnos podjetij in politike.Začnemo lahko doma – s preprostimi razmisleki o tem, kaj potrebujemo, kako to kupimo, popravimo ali si izmenjamo ter kako zagotoviti, da bodo odpadni materiali koristno porabljeni.Odgovore na podobna vprašanja ponuja ta knjiga, za katero upamo, da bo navdih vsem, ki verjamete v svet brez odpadkov.Društvo Ekologi brez meja, nacionalna Zero Waste organizacija za Slovenijo

foto: wikipedia.org. V Sloveniji vsak prebivalec na leto proizvede 433 kg komunalnih odpadkov.

Maja svetuje, da začnemo z majhnimi stvarmi. "Na Facebooku imava s sestro stran Dom brez odpadkov, kjer člani pač po svojih močeh delijo nasvete," sporoča.