Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja - Haruki Murakami | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Haruki Murakami
DIMENZIJA
12,97 MB
IME DATOTEKE
Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja.pdf
ISBN
9494071401073

OPIS

S svojo neskončno pozornostjo do glasbe premore ta roman tisto rahločutnost, ki jo poznamo iz Kafke na obali. Ni ga, ki bi o poslušanju in izvajanju glasbe pisaltako poznavalsko in s tako občutljivostjo. - Patti SmithV zadnjem Murakamijevem romanu, ki je v izvirniku izšel leta 2013, spremljamo tiho junaštvo Tsukuruja Tazakija, ki ga je v mladosti usodno zaznamoval brutalen konec prijateljske idile.In tako se čez leta, v upanju, da se bo prikopal do osvobajajočeresnice, začne njegovo dolgo, samotno romanje, na katerem spozna, da »človeških src ne druži samo ujemanje. Najmočneje jih povežejo rane, vzajemna bolečina in ranljivost.«Haruki Murakami (1949), avtor romanov Norveški gozd, Ljubi moj sputnik, Kafka na obali, Kronika ptiča navijalca in 1Q84, je najbolj znan in prevajan sodobni japonski pisatelj. Njegovi svetovi, ki se pogosto gibljejo med umišljenim in resničnim, so na prvi pogled nenavadni in bizarni, a je v njih ujet svojevrsten »smisel časa«.

Murakamija, ki je eden najbolj prevajanih sodobnih japonskih pisateljev, so lahko že zelo dobro spoznali tudi slovenski bralci, in sicer v delih, kot so Ljubi ... Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja je trinajsti roman literarnega zvezdnika Harukija Murakamija. Tri leta po izidu na Japonskem, kjer so v enem mesecu prodali milijon izvodov, smo leta 2016 dobili tudi slovenski prevod pod okriljem založbe Mladinska knjiga. Na prevode aprila leta 2013 izdanega dela "Brezbarvni Cukuru Tazaki in njegova leta romanja" v slovenščino, angleščino, italijanščino ali francoščino bo treba še počakati.

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja - Mestna knjižnica Ljubljana Recenzija Bukla. To je Murakamijev za zdaj zadnji roman, ki je v japonščini izvirno izšel leta 2013, potem pa so ga, kot je za avtorjeva dela že v navadi, po njegovem tridelnem romanu 1Q84 pa skoraj nujno, hitro začeli prevajati še v druge jezike.

POVEZANE KNJIGE