Alica v deželi plaščev

Alica v deželi plaščev - Barbara Pogačnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Pogačnik
DIMENZIJA
11,69 MB
IME DATOTEKE
Alica v deželi plaščev.pdf
ISBN
7655320662544

OPIS

Nova pesniška zbirka Barbare Pogačnik (1973), pesnice, prevajalke in literarne Kritičarke. Diplomirala je na Université Catholique deLouvain v Belgiji in magistrirala na univerzi Sorbonne - Paris IV. Doslej so izšle njene zbirke Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (LUD Literatura, 2008), Modrina hiše / The Blue of the House (Študentska založba, 2013). Njene pesmi so doslej prevedene v več kot 25 jezikov in vključene v različne antologije, nekatere pa so tudi uglasbene. Kot avtorica je gostovala je na več kot 40 različnih mednarodnih literarnih festivalih in manifestacijah v več kot 20 državah (Ptuj, Struga, Cork, Qinghai, Rotterdam, Medellin), v njenih prevodih v različne jezike pa so izšla tudi besedila več kot 150 avtorjev...

ocene in poročila Pogačnik, Barbara: Alica v deželi plaščev. Alica iz naslova se namesto v čudežni deželi znajde v deželi, kjer se skupaj z drugimi liki otroških junakinj, kot so Sneguljčica, Ronja Astrid Lindgr... Alica v deželi plaščev - Barbara Pogačnik - Mestna knjižnica Ljubljana Alica v deželi plaščev Barbare Pogačnik, je bilo v torek 13.

*** Potovanje se komaj začne, ko se že pojavijo prestrašene osebe. Najbolj intenzivno je potovanje v tistem delu, ko se v trdi noči zdi, da se nič ne premika. Barbara Pogačnik: Alica v deželi plaščev: Barbara Pogačnik je pesnica, literarna prevajalka, literarna kritičarka in še marsikaj.

POVEZANE KNJIGE