Terasirane pokrajine

Terasirane pokrajine - Drago Kladnik, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Kladnik, ... [et al.]
DIMENZIJA
3,23 MB
IME DATOTEKE
Terasirane pokrajine.pdf
ISBN
9315709585207

OPIS

Terasirane pokrajine, ki predstavljajo poseben kmetijski in ekološki sistem, so razporejene po celem svetu. Glede na njihove raznolike pojavne oblike lahko pravzaprav govorimo o raznovrstnih kmetijskih in ekoloških sistemih. V mnogih okoljih so v razvitih civilizacijah nastajale skozi dolga tisočletja. V njih se prepleta harmonično sožitje med človekom in naravo, marsikje se v njih zrcali tudi sožitje med ljudmi. Terasirane pokrajine so pokrajine s posebno vrednostjo, v katerih se zrcali kreativnost človeka in njegova sposobnost prilagajanja naravnim razmeram. Njihove kmetijske terase na eni strani zagotavljajo hrano za preživetje, na drugi pa imajo neprecenljivo znanstveno, kulturno, zgodovinsko, ekološko, estetsko, celo psihološko, filozofsko in religiozno vrednost.

V današnji Sloveniji so naslednje neformalne pokrajine: Gorenjska (2a), (slovenska) Štajerska (4), Prekmurje (5 ... in ponekod predstavljajo nove terasirane pokrajine. Ključne besede: kulturna terasa, terasirana pobočja, terasirana pokrajina, Slovenija CULTURAL TERRACES IN SLOVENIAN REGIONS Abstract Cultural terraces are one of the most outstanding anthropogenic interventions in the Earth surface caused by the agrarian activity. Z uvodnimi nagovori v Črničah so udeležencem predstavili temo in pomen posveta župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin, predsednica Krajevne ...

Centro di ricerche scientifiche della Repubblica di Slovenia (6) Science and Research Centre of the Republic of Slovenia (6) Konferenca Globalne zveze za terasirane pokrajine (ITLA) je potekala v Benetkah in Padovi, pa tudi na drugih desetih lokacijah, od katerih mnoge ležijo na območju Alp. Več kot 200 udeležencev iz 20 držav si je lahko ob spoznavanju terasne regije, lokalnih akterjev, projektov in zgodb ustvarilo neposreden vtis. Zgodovinski modeli.

POVEZANE KNJIGE