Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov

Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov - Andrej Perdih | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Perdih
DIMENZIJA
6,15 MB
IME DATOTEKE
Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov.pdf
ISBN
4702465359627

OPIS

Monografija prinaša pregled vidnejših slovarskih tipologij, pregled splošnih enojezičnih slovanskih slovarjev, nastalih od 1945 do danes. Analiza prikazuje obravnavo slovarskih prvin na makrostrukturni in mikrostrukturni ravni. Za izbrane elemente (homonimija in homografija, večbesedne iztočnice, podgesla, slovnični podatki, sklicevalni tip razlage, večbesedne leksikalne enote in etimološki podatki) so podani predlogi za nadaljnjo slovaropisno prakso. Izhodišče teh predlogov je slovar kot jezikovni opis besedja in kot praktični pripomoček, ki naj kar se da učinkovito in pregledno prinaša zanesljive in relevantne jezikovne in, v manjši meri, tudi nejezikovne podatke, pri predlogih pa je upoštevan tudi zaključen prehod od izhodiščno knjižne podobe slovarja k izhodiščno digitalni podobi slovarja, kar do določene mere zahteva prerazporeditev slovarskih podatkov, v manjši meri pa tudi preureditev njihove hierarhije.

Založba ... splošnih razlagalnih slovarjih petih slovanskih jezikov (slovenskem, hrvaškem, ...

Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov by Andrej Perdih ... Brezplačna revija o dobrih knjigah. Številka 123-124, julij-avgust 2016. Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov 117; Spolna pogodba 13; Spreobrnjeni škrat 258; Srečna vrnitev 192; Srečne frizerke 150; Srednji vek 210; Strasti v hotelu.

POVEZANE KNJIGE