Hudičev dnevnik

Hudičev dnevnik - David Kinney, Robert K. Wittman | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Kinney, Robert K. Wittman
DIMENZIJA
8,62 MB
IME DATOTEKE
Hudičev dnevnik.pdf
ISBN
7414318429799

OPIS

Hudičev dnevnik je pretresljiva pripoved o nacizmu, prepletena z napeto detektivko, ki sledi izginulemu zasebnemu dnevniku Alfreda Rosenberga, enemu najpomembnejših sodelavcev Adolfa Hitlerja in njegovemu \'glavnemu filozofu\'.Alfred Rosenberg je bil od vsega začetka vplivna oseba v Hitlerjevem ožjem krogu sodelavcev in somišljenikov. Uveljavil se je predvsem s širjenjem sovražnih pogledov na Jude, njegova knjižna uspešnica pa je dala ideološko podlago za preganjanje Judov v tretjem rajhu. Rosenbergov zasebni dnevnik so po vojni našli v bavarski graščini, zavezniški tožilci so ga proučevali med nürnberškimi procesi vojnim zločincem, po Rosenbergovi obsodbi in usmrtitvi pa je skrivnostno izginil.Robert K. Wittman, nekdanji agent FBI, je za dnevnik prvič slišal leta 2001, ko mu je glavni arhivar pri Ameriškem muzeju holokavsta povedal, da bi ga nekdo rad prodal za več kot milijon dolarjev. Sledil je več kot deset let trajajoč lov, v katerem sta moža razkrila pot dnevnika od zagretega nürnberškega tožilca, ki ga je pretihotapil iz Nemčije, prek rok številnih ljudi, ki so imeli vsak svoje razloge, da so o njem molčali, vse do moža, ki jima je dokument končno predal.Hudičev dnevnik črpa snov iz Rosenbergovih zapisov o lastni vlogi pri zaseganju neprecenljivih umetniških del in okrutni okupaciji Sovjetske zveze, pogovorih s Hitlerjem ter nenehnih sporih z Göringom, Goebbelsom in Himmlerjem, bralcu pa s tem nudi edinstven vpogled v globine delovanja nacističnega režima in v psiho moža, ki je s svojo skrajno ideologijo postavil temelje dokončni rešitvi judovskega vprašanja.

Jakob,… Na drugo svetovno vojno se navezuje Hudičev dnevnik (Učila ­International, prevod Samo Kuščer) s podnaslovom Alfred Rosenberg in ukradene skrivnosti tretjega rajha. To je napeta pripoved o nacizmu, prepletena z detektivko, ki sledi izginulemu zasebnemu dnevniku Alfreda Rosenberga, enega najpomembnejših sodelavcev Adolfa Hitlerja in ... Režija: Lee Tamahori Nastopajo: Dominic Cooper, Ludivine Sagnier, Raad Rawi, Philip Quast, Mimoun Oa?Ssa Belgija, Nizozemska Bagdad je za bogatega in zloglasnega Udaya, sina Saddama Husseina, igrišče, na katerem lahko za pravo ceno kupi prav vse.... Bermudski trikotnik, znan tudi pod imenom "hudičev trikotnik", je opredeljena regija na zahodnem delu severnega Atlantskega oceana, ki je najbolj znan po izginotju številnih ladij in letal.Večina uglednih virov zavrača misel, da obstaja kakšna skrivnost..

Topli in sončni zimski dnevi so nalašč za obisk naših prelepih hribov. Sveti Jakob (961 m) nad Preddvorom je odlična izbira, saj ima precej lahek dostop ter kar dve planinski koči za okrepčitev.

POVEZANE KNJIGE